Procesoare,  Stiri

Noile modele Honda vor avea integrat procesorul NVIDIA Tegra

Civic

NVIDIA anunta integrarea procesorului mobil NVIDIA Tegra in noul sistem audio si de informatii Honda Connect, ce va fi inclus in modelele de autoturisme Honda Civic 2015, Civic Tourer si CR-V, disponibile incepand cu anul viitor pe piata din Europa.

Prin integrarea procesorului Tegra destinat automobilelor in sistemele acestor modele, Honda devine al 19-lea producator din industrie care utilizeaza tehnologia NVIDIA pentru aplicatii de infotainment auto. Acest anunt coincide cu prezentarea noilor modele Honda la Salonul Auto de la Paris.

“Honda include cea mai avansata tehnologie mobila NVIDIA intr-un segment nou si foarte important de autovehicule”, a declarat Rob Csongor, vicepresedinte si manager general al departamentului Automotive NVIDIA. “In interiorul acestor modele Honda, solutia Tegra furnizata de NVIDIA valorifica sistemul de operare Android, totul pentru a oferi o platforma de infotainment deschisa si flexibila. Astfel, utilizatorii au acces la aplicatiile preferate de pe smartphone respectand totodata cerintele industriei auto, in care siguranta la volan primeaza.”

NVIDIA si Honda au colaborat pentru a integra sistemul de operare Android 4.0.4 in modelele de autoturisme Honda Civic 2015, Civic Tourer si CR-V. Asadar, experienta vasta a NVIDIA in lucrul cu sistemul de operare Android pe segmentul gamingului, tabletelor sau televizoarelor intelgente este acum utilizata si in industria aplicatiilor destinate autovehiculelor.

Sistemul de infotainment Honda Connect este foarte usor de utilizat, iar faptul ca se bazeaza pe procesorul mobil NVIDIA Tegra il transforma intr-o solutie puternica si totodata eficienta din punctul de vedere al consumului de energie electrica. Raspunsul rapid la gesturi precum atingerea ecranului tactil, zoom sau glisare va asigura consumatorilor o experienta identica celei de pe smartphone-uri sau tablete.

Honda Connect beneficiaza de o grafica spectaculoasa, cu posibilitatea personalizari interfetei, pentru o experienta adaptata nevoilor fiecarui utilizator. Sistemul bazat pe procesorul mobil Nvidia Tegra include un ecran tactil capacitiv de 7 inci, ideal pentru afisarea hartilor auto sau informatiilor referitoare la starea vehiculului. Mai mult, acesta poate receptiona unde AM/FM/DAB, fiind de asemenea dotat cu o camera video retrovizoare, iar accesul la serviciul Honda App Center ofera posibilitatea de instalare a unor aplicatii compatibile cu sistemul, precum Aha Radio.

In acest moment, peste 6 milioane de masini functioneaza cu un procesor NVIDIA, iar alte 25 de milioane de procesoare NVIDIA vor fi integrate in vehicule in urmatorii 5 ani. Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati pagina www.nvidia.com/automotive.