Alte gadgeturi,  Noutati

Polo Tech – Wearable technology sau un tricou smart?

Ralph_Lauren_Polo_Tech_2

Ralph Lauren a anuntat recent lansarea primei colectii wearable technology, cu piese vestimentare smart si sport. Primul din colectie e tricoul Polo Tech ce integreaza ultimele descoperiri tehnologice si noutatile din moda, cel care urmeaza sa fie lansat si testat in cadrul US Open.

Nu e o noutate ca la nivel global tendintele din moda si IT promoveaza un stil de viata sanatos si activ, in care sportul reprezinta o parte importanta. Polo Tech este un produs inovativ ce te indeamna sa faci sport si sa iti urmaresti indeaproape performantele si evolutia sportiva. El imbina elemente biometrice in viata de zi cu zi, revolutionand atat conceptul de tehnologie purtabila cat si stilul de viata actual.

Cu un design nergu, elegant si detalii galbene, tricoul smart Ralph Lauren poarta semnatura Polo Player, dar mai important el are integrati senzori capabili sa citeasca informatiile bilogice si psihologice ale purtatorului. Tricoul cu wearable technology are un croi “second skin” ce imbunatateste confortul si agilitatea.

Ca sponsorul oficial al turneului US Tennis Association, Ralph Lauren va imbraca in Polo Tech cativa participati, copii de minge si jucatori, precum Marcos Giron la Billie Jean National Tennis Center. Astfel Marcos Giron va monitoriza cu Polo Tech datele biometrice si isi va corecta in timp real performanta, pozitia corpului si respiratia.

David Lauren, Senior Vice Presedinte de Publicitate, Marketing si Relatii Publice la Ralph Lauren spune: “Scopul nostru este de a crea si de a reflecta cel mai nou stil de viata si credem ca o viata sanatoasa si activa este o parte esentiala a acestuia. Ralph Lauren este incantat sa deschida drumul catre industria de tehnologie purtabila in aceasta lume in continua evolutie, modernizare”. Despre Polo Tech, David Brewer, US Open Tournament Director, spue ca  acesta “revolutioneaza modul cum se antreneaza si concureaza jucatorii”.

Ralph Lauren Polo Tech a fost dezvoltat cu tehnologia OMsignal din Canada, echipa ce include experti in neurostiinta, medicina sportiva si inginerie.  Stephane Marceau, CEO la OMsignal spune: “A fost clar de la prima noastra intalnire ca Ralph Lauren stia exact care este viitorul modei tehnologice”.

Senzorii inclusi in materialul textil transmit o multime de date fizice si psihologice catre o aplicatie ce poate fi instalata pe un smartphone sau o tableta. Mai exact, cu tehnologia de la OMsignal, datele preluate de tricou sunt stocate intr-o “cutie neagra” ce include un accelerometru si un giroscop, ce capteaza fiecare miscare si directie. Din acea “cutie neagra” datele se transmit intr-un cloud, unde sunt analizate si interpretate printr-o serie de algoritmi ce traduc date biometrice despre performanta, incluzand bataile inimii, respiratie, dar si date de psihometrie cum ar fi nivelul de stres si de energie.

Sursa: image.net