LG 4K OLED TV
Televizoare

Primul televizor OLED 4K va fi vandut de catre LG

LG 4K OLED TV

LG a anuntat ca va incepe vanzarea primului televizor OLED cu o rezolutie 4K (3840 x 2160) din lume.Televizorul LG OLED 4K este disponibil cu dimensiuni ale ecranului de 77 si 65 de inch (modelele 77EG9700 si 65EC9700) si se mandreste cu cea mai buna tehnologie de afisare disponibila in prezent – un panou curbat compus din diode organice emitatoare de lumina in calitate Ultra HD. LG OLED 4K scoate in evidenta superioritatea OLED fata de tehnologia de afisare conventionala, oferind o experienta de vizionare uimitoare. Putem spune pur si simplu ca este vorba despre viitorul televizi-unii.

LG OLED 4K TV are un panou avansat dezvoltat de LG Display care dispune de o tehnologie proprie LG Four-Color Pixel WRGB. Cu 33 de milioane de sub-pixeli ce contribuie la producerea unor culori mai realiste si rata de contrast infinita, telespectatorii se vor simti ca si cum ar viziona o actiune reala. Cu nuante mai bogate, mai luminoase si mai apropiate de cele naturale, pixelii cu auto-iluminare garanteaza, de asemenea, culori inchise mai profunde, iar rata de raspuns rapid ajuta televizorul sa ofere imagini in miscare extrem de clare.

“Televizorul LG OLED 4K reprezinta varful realizarii tehnologice si o noua paradigma care va schimba dinamica pietei televizoarelor de ultima generatie”, a declarat Hyun-hwoi Ha, presedinte si CEO al LG Home Entertainment Company. “Ca urmator pas evolutiv in dezvoltarea tehnologiei de afisare, OLED va juca un rol major in remodelarea industriei. Sunt increzator cand spun ca OLED 4K este un adevarat schimbator al regulilor jocului.”

Sustinut de un suport gratios in forma de frunza, ecranul subtire si curbat al televizorului LG OLED 4K este atat cinematic, cat si elegant. Pentru o flexibilitate la instalare, modelele 65EC9700 si 77EG9700 pot fi, de asemenea, montate pe perete. Iar sistemul de sunet multi-canal LG ULTRA SURROUND furnizeaza o performanta audio care se ridica la nivelul calitatii superioare a imaginii televizorului. Proiectat in colaborare cu renumitul expert audio Harman Kardon, ULTRA SURROUND creeaza o atmosfera bogata, detaliata, care sporeste simtul de imersiune al spectatorului.

Televizorul 4K OLED de la LG, care a fost un castigator al premiului Best of Innova-tions in acest an la Consumer Electronics Show (CES), este construit in jurul platformei usor de utilizat webOS si ofera o serie de caracteristici si functii convenabile dezvoltate in jurul conceptelor de baza ale Simple Connection, Simple Switching si Simple Dis-covery. webOS a fost recent recunoscut de prestigioasa European Imaging and Sound Association (EISA) pentru interfata cu utilizatorul extrem de intuitiva.

“Ne asteptam ca televizoarele OLED sa depaseasca LCD-urile in vanzari in cativa ani si nicio companie nu este mai bine pregatita pentru acest lucru decat LG”, a adaugat dom-nul Ha. “Beneficiile OLED sunt evidente. Nu exista nicio deteriorare a calitatii imaginii si probleme cum ar fi estomparea imaginii, distorsiuni ale culorii in unitati de LED-uri curbate sunt pur si simplu inexistente pe televizoarele curbate OLED. Televizorul OLED 4K reprezinta o valoare excelenta pentru consumator in ceea ce priveste reproducerea culorilor, rata de contrast, detalii si unghiuri de vizualizare.”

LG va incepe luarea de pre-comenzi pentru televizoarele OLED 4K de 65 si 77 de inci in Coreea in aceasta saptamana, urmand sa faca acelasi lucru si pe pietele-cheie din America de Nord si Europa la scurt timp dupa. Vizitatorii de la IFA pot vedea tele-vizoarele LG 4K OLED in Sala 11.2 din Messe Berlin intre 5 si 10 septembrie.