OSX.Stealbit.B
Stiri

25,7% din sistemele cu OSX au fost infectate cu OSX.Stealbit

OSX.Stealbit.B

Symantec a raportat 438 de vulnerabilitati in luna iunie, cel mai scazut numar inregistrat in ultimele 12 luni, si un numar de 1,3 milioane de identități expuse ca urmare a unei singure brese de securitate, considerata cea mai importanta din iunie, conform raportului Symantec Intelligence Report pentru luna iunie, care evalueaza peisajul amenintarilor la nivel mondial aferente acestei perioade.

Numarul de identitati expuse prin aceasta bresa este scazut comparativ cu cele 145 de milioane de identitati expuse in luna precedenta. Cu toate acestea, desi bresa este inregistrata in luna iunie, expunerea identitatilor a avut loc cursul lunii mai, astfel ca numarul total de identitati expuse a urcat la 147 de milioane in luna mai, a doua din clasamentul lunilor cu cele mai ample brese de securitate din ultimul an.

In luna iunie au fost inregistrate in medie 88 de atacuri de tip spear-phishing pe zi, similar cu nivelul din martie si aprilie, dupa ce media inregistrata pe zi in luna mai a fost in scadere.

O amenintare OSX relativ noua, sub denumirea de OSX.Stealbit.B, a ajuns in varful listei de malware a Symantec, fiind responsabila pentru 25,7% din amenintarile adresate sistemelor OSX. Aceasta amenintare cauta pe computere OSX aplicatii software care au legatura cu Bitcoin si incearca sa le modifice pentru a fura moneda virtuala.