Panasonic AX800
Televizoare

Noua gama Panasonic VIERA 4K Ultra HD include televizoarele AX800 si AS800

Panasonic AX800

Panasonic a anuntat noua gama VIERA 4K Ultra HD disponibila in Europa ce cuprinde modelul VIERA AX800 si televizorul Full HD, AS800, ce combina fuctiile „Beyond Smart” cu o calitate impresionanta a imaginii si design de ultima generatie. In plus, ca urmare a fuziunii departamentelor Plasma si LED LCD, modelele AX800 vor fi primele televizoare 4K UHD care vor profita de o calitate nemaiintalnita a imaginii, know-how castigat de Panasonic prin dezvoltarea televizoarelor cu plasma.

Seria AX800 este disponibila in negru sofisticat si cu o gama variata de ecrane de 50, 58 si 65 inchi. In plus, AS800 este disponibil in varianta titanium metal si ecrane de 47, 55 si 60 inchi. Panasonic a anuntat de asemenea si disponibilitatea din toamna a seriei AX900 4K Ultra HD. Pentru o experienta superioara, AX900 ofera un panel superior, cel mai inalt grad de contrast (local dimming) si un procesor puternic. AX900 reprezinta dovada a calitatii imaginii 4K cuprinsa intr-un design modern.

Modelele Panasonic Ultra HD (UHD) 4K din seria AX800 ofera o experienta cinematografica intensa, fara precedent. Cu o rezolutie UHD de 3,840 x 2,160 pixeli, de patru ori mai muti pixeli decat un model Full HD, modelele AX800 se remarca printr-o calitate superioara a imaginii, prezentand fiecare nuanta in detalii perfecte. Chiar si filmele in 2D si 3D ofera o experienta mai intensa si reala ca pana acum.

Procesorul seriei AX800, Hexa Processing Engine PRO, alaturi de tehnologia avansata de procesare si redarea inovativa a imaginii, maximizeaza calitatea imaginii atat pentru continut 4K cat si pentru continut creat pentru rezolutii mai mici de atat. Alaturi de functia 2000Hz Back Light Scanning (BLS) si de motorul 4K Intelligent Frame Creation’, AX800 garanteaza o claritate de exceptie a imaginii, chiar si in cazul imaginilor aflate in miscare rapida.

Tehnologia de ultima generatie Local Dimming PRO disponibila pentru AX800 ofera o excelenta reducere a intensitatii luminii pentru a creste performanta contrastului si a genera imagini dinamice prin culori negre intense si albe, ultra-stralucitoare. Sistemul pune la dispozitie detalii aditionale atat in zonele intunecate cat si in cele stralucitoare, analizand si optimizand imaginile individuale in timp real. Astfel, contrastul oferit de AX800 va fi deosebit si va pune in evidenta calitatea surprinzatoare a imaginii.

Pentru a genera culori asemanatoare cu cele ale sursei de origine, AX800 utilizeaza paneluri LCD echipate cu o lumina de fundal LED recent dezvoltata. De asemenea, tehnologia Studio Master Colour permite televizoarelor Panasonic 4K LED sa reproduca culorile cu acuratete chiar si la o rata de saturatie si luminozitate scazute, imbunatatind astfel calitatea imaginilor intunecate. THX a acordat recent modelului AX800 certificatul THX 4K Display pentru o calitate excelenta a imaginii, acesta reproducand perfect culoarea dorita de regizorii de filme in procesul de re-mastering. THX a testat peste 30 de zone diferite pentru a certifica televizorul in ceea ce priveste oferirea unei experiente cinematografice 4K autentice. In plus, AX800 si AS800 sunt certificate isf, demonstrand astfel ca aceste televizoare sunt capabile de a fi calibrate profesional.

AX800 este televizorul perfect pentru continutul 4K Ultra HD la rezolutii de 3,840 x 2,160 pixeli. Seria este echipata cu noul port HDMI 2.0, compatibil cu High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) 2.2 Protocol, ce permite continutului 4K sa poata fi transmis intr-un ritm crescut de cadre. Prin semnalele transmise de 60 de cadre pe secunda, AX800 reprezinta alegerea perfecta pentru consumatorii ce cauta nivelul superior in home entertainment dar si pentru profesionisti, cei care lucreaza in studiouri TV mici si pentru care calitatea imaginii este obligatorie.

In plus, fata de portul HDMI 2.0, AX800 este echipat cu un terminal DisplayPort care transmite semnale 4K la 50/60Hz, fara a reduce culoarea sau perfomanta redarii cadrelor. Impatimitii jocurilor video pot conecta foarte usor PC-ul prin DisplayPort 60p si se pot bucura de cele mai noi jocuri video la detalii incredibile si cu o claritate foarte mare a miscarii. Scalarea avansata faciliteaza redarea filmelor la o claritate foarte mare in format HD Blu-Ray.

Pasionatii de fotografie se pot bucura de functia 4K Photo Viewer sau prin cea 4K Swipe & Share, disponibile prin Panasonic Remote 2 App, prin intermediul tabletei sau a smartphone-ului. Televizoarele 4K UHD permit de asemea redarea videclipurilor 4K prin USB sau cardul SD, fiind compatibile cu formatul HEVC (High Efficiency Video Codec).

Panasonic VIERA TX-60AS800E

Browser-ul 4K imbunatateste paginile web, iar prin intermediul canalului Panasonic 4K utilizatorii pot accesa continut video 4K. Noile s televizoare VIERA AX800 si AS800 sunt dotate cu o serie de semnale prin intemediul carora se poate accesa continut de oriunde. Prin intermediul functiei Twin HD tuner se pot receptiona separat doua programe HD prin cablu, prin satelit sau DVB-T si iar unul dintre acestea se poate inregistra in paralel pe un hard drive extern USB. Puteti urmari un program TV care a fost inregistrat anterior in timp ce inregistrati un altul sau urmariti o inregistrare live in timp ce inregistrati un al doilea program si il trimiteti pe tableta sau smartphone. In plus, toate modelele VIERA sunt echipate cu doua sloturi Common Interface Plus, prin care se pot decoda sau urmari simultan doua canale TV preplatite. Pentru mai multe posibilitati de entertainment HbbTV conecteaza programele clasice la internet, funizand astfel informatii suplimentare, cat si galerii media ale altor funizori. Cu Wi-Fi integrat si capabilitati DLNA puteti naviga pe internet, accesa numarul mare de aplicatii si puteti beneficia de continut multimedia, muzica, filme, stocate pe dispozitive media sau USB.

Avand caracteristici noi precum my Stream, Info Bar, TV Anywhere si Remote Sharing, gama superioara 2014 VIERA ofera un nivel al divertismentului TV deosebit.

My Stream, disponibila atat pentru modelele VIERA AX800 cat si VIERA AS800, redefineste experienta vizionarii TV. Serviciul pune la dispozitie canale individualizate cu continut personalizat pentru toti membrii familiei, agregat din surse diverse. Utilizatorul are acces la filme si emisiuni TV transmise prin cablu, terestru sau Video on Demand (VOD), in functie de preferintele de vizionare. Astfel, continutul dorit este disponibil fara a pierde timp pentru cautarea lui. Inregistrari, filme, fotografii sau clipuri video online, vor fi incluse acum in interfata my Stream.

Utilizand noul “My Button” de pe telecomanda televizorului sau prin intermediul aplicatiei Panasonic TV Remote 2, se poate construi un profil personalizat. Apasarea butonului atentioneaza televizorul ca utilizatorului ii place continutul vizionat in acel moment si, folosind metadatele programului si algoritmi avansati, va prezenta recomandari suplimentare.

Tehnologia de recunoastere vocala, disponibila prin intermediul telecomenzii touchpad si a aplicatiei Panasonic TV Remote 2, identifica care dintre membrii familiei utilizeaza televizorul si incarca automat profilul my Stream al acestuia. In plus, interactiunea vocala inovatoare si functiile de control inteleg nu doar cuvinte, ci si fraze intregi. De asemenea, sunt disponibile comenzi vocale integrate suplimentare care permit localizarea continutului preferat mai usor.

VIERA AX800 si AS800 au fost create pentru a permite o operare usoara chiar si in cazul celor mai non-tehnici utilizatori. Ele includ un ecran de start My Home optimizat care poate fi personalizat in functie de preferintele individuale ale fiecarui membru al familiei. Acum sunt disponibile pentru descacare mai multe optiuni de ecran de start, incluzand teme din sport (fotbal), jocuri, Twitter, Facebook si Youtube.

Un meniu de informatii nou si inovator afiseaza in mod automat detalii utile pentru toti membrii familiei, rapid si accesibil. Un senzor de proximitate atasat tehnologiei de recunoastere faciala disponibila prin intermediul unei camere integrate permit identificarea prezentei utilizatorului si afiseaza automat informatia relevanta, precum prognoza meteo, mesaje, ora sau alte notificari. Toate acestea se intampla fara a deschide televizorul. Chiar daca esti in afara casei poti trimite text, clipuri video sau fotografii catre un membru al familiei prin intermediul serviciului de cloud Panasonic si aplicatiei TV Remote 2, accesibile din meniul de informatii al televizorului.

Cu VIERA AX800 si AS800, nu trebuie sa fiti acasa pentru a accesa continut de calitate. Prin intermediul Panasonic Remote 2 App si prin conexiunea la Panasonic Cloud puteti viziona programele TV sau filmele pe tableta sau pe smartphone, indiferent de locul in care va aflati. In cazul in care calatoriti, functia TV Anywhere va permite sa incepeti sa urmariti un film acasa si sa il inregistrati in momnentul in care plecati, reluand astfel urmarirea lui in momentul in care ajugeti la hotel. In cazul in care ati uitat sa porniti inregistrarea, puteti face acest lucru prin intermediul Panasonic Remore 2 App. Niciodata nu a fost mai usor sa impatasiti instant cu cei dragi momentele importante – indiferent de locul in care va aflati – datorita Remote Sharing. Folosind tableta sau smartphone-ul puteti trimite mesaje, videoclipuri si fotografii catre televizorul de acasa, prin Panasonic Cloud, chiar daca va aflati pe drum.

Modelele de ultima generatie ofera functii eco inteligente si control al energiei, pentru a va ajuta sa economisiti energie si sa conservati resursele. Un sensor ambiental detecteaza automat cat de stralucitoare sa fie imaginea si o ajusteaza corespunzator. De asemenea si dispozivele conectate consuma energie doar atunci cand este necesar.

Panasonic anunta introducerea incepand din toamna a seriei 4K UHD AX900. AX900 va include inovatii inca nedezvaluite in ceea ce priveste calitatea imaginii.