Oppo Find 7
Telefoane Mobile

Oppo Find 7 un alt smartphone impresionant

Oppo Find 7

OPPO a lansat in cadrul unui eveniment in Beijing smartphone-ul Find 7, care va fi disponibil in doua versiuni hardware.

Oppo Find 7 este cel de al doilea smartphone lansat pe piata cu ecran 2K, celalat model cu rezolutie 2K fiind Vivo Xplay 3S. Datorita tehnologiei Super Screen 2.0 ecranul de 5.5 inch al lui Oppo Find 7 dispune de o densitate a pixelilor de 538 ppi. Display-ul QHD al lui Oppo Find 7 cu rezolutie 1440 x 2560 pixeli fabricat de catre Japan Display este protejat de Gorilla Glass 3.

Oppo Find 7 este alimentat de cel mai nou procesor de la Qualcomm, Snapdragon 801 , are deci un procesor quad-core ce ruleaza la o frecventa de 2.5 GHz, fiind acelasi procesor intalnit si pe Galaxy S5 si Sony Xperia Z2.

Lista de specificatii mai include 3 GB de RAM, modem radio LTE, 32 GB de memorie interna ce poate fi extinsa prin slotul MicroSDXC pana la 128 de GB si o baterie de 3000mAh. Acum doua spatamani cei de la Oppo au publicat pe internet o fotografie facuta cu Oppo Find 7 care avea o rezolutie de 50MP, o caracteristica impresionanta pentru un smartphone. Astfel am tras concluzia ca noul Oppo Find 7 va veni cu o camera foto de 50MP, care ar putea concura cu camera foto de la Nokia Lumia 1020, dar se pare ca dispozitivul nu are de fapt un senzor de 50 megapixeli la bord.

De fapt, ambele versiuni hardware ale dispozitivului Find 7 ofera o rezolutie de 13 MP, un obiectiv cu deschidere maxima a diafragmei f/2.0 si un sistem software care permite combinarea mai multor capturi succesive pentru a asambla o imagine finala de 50 MP. Numita Super zoom, aceasta optiune efectueaza 10 fotografii in rafala, apoi selecteaza patru dintre ele si le asambleaza intr-o imagine finala de 8160 x 6120 pixeli.

Pe langa camera de 13 MP cu senzor Sony IMX214 CMOS care este capabila de inregistrare video la rezolutie 4K modelele Oppo Find 7 mai sunt dotate cu o camera frontala de 5MP ideala pentru autoportrete la o calitate mare.

Modelul mai accesibil – numit Find 7a sau Find 7 Lite – va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 800 de 2.3GHz, ecran 1080p, 16GB de stocare si o baterie de 2800mAh.

Alte tehnologii interesante gasite la cele doua telefoane Oppo Find 7 includ un sistem de sunet MaxxAudio care promite un sunet de inalta calitate si un sistem rapid de incarcare a bateriei numit VOOC care este capabil sa incarce 75 % din capacitatea totala a bateriei in 30 de minute. Interfata care sta la baza celor doua versiuni hardware ale lui Oppo Find 7 este Color OS 1.2 care este bazat pe Android 4.3. De asemenea, interesant este calitatea constructiei telefonului – Find 7 care are cinci straturi de invelis protector termic si o rama solida din aliaj de titan-aluminiu.

OPPO a anuntat, de asemenea, o bratara inteligenta numita O-Band. Bratara O-Band poate monitoriza fazele somnului, iti va reaminti despre notificarile pierdute si va inregistra rezultatele antrenamentelor si este dotata cu o alarma pe vibratie.

Oppo a anuntat ca modelul Find 7 cu rezolutie qHD va avea un pret de 599$ in timp ce modelul Find 7a cu rezolutie FHD va avea un pret de 499$. Indiferent ce versiune alegi vei avea acces la aceeasi performanta impresionanta a camerei foto.

Opo Find 7 pare sa aiba suficiente caracteristici pentru a concura cu smartphone-urile de top de la HTC si Samsung in aceasta primavara, nominalizandu-se cu usurinta in topul celor mai bune telefone Android.

Cu un pret si performante mult mai bune decat Samsung Galaxy S5 sau alte telefoane care au fost lansate la MWC 2014, Oppo Find 7 va fi dorit de multi dintre noi. Dar pentru moment Oppo Find 7 este disiponibil numai in China urmand sa fie vandut online de pe situl OppoStyle Europe pe la mijlocul lunii Aprilie.