Nokia Asha 230 DS
Telefoane Mobile

Nokia a lansat 5 telefoane accesibile

Nokia stand MWC 2014

Nokia a lansat azi, in prima zi de Mobile World Congress 2014, cinci telefoane accesibile ca pret: Nokia 220, Nokia Asha 230, Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL. Nokia X e o familie de smartphone-uri ce ruleaza aplicatii Android, oferind servicii Microsoft, sub interfata Nokia. Cele 5 smartphone-uri Nokia lansat vor fi insotite si de servicii de cloud, urmand sa aduca internetul mai aproape de inca un miliard de utilizatori. Mai exact cele 5 telefoane noi de la Nokia sunt:

– Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL sunt create pentru piata aflata in crestere a smartphone-urilor accesibile, fiind o rampa catre servicii Lumia si Microsoft precum Skype, OneDrive si outlook.com.
– Nokia Asha 230 este cel mai accesibil entry-level smartphone Asha full-touch lansat de Nokia pana acum, avand un pret de 45 de euro.
– Nokia 220 este un telefon entry-level, adaptat pentru transferuri de date, cu aplicatii sociale, avand un pret de doar 29 de euro.

Stephen Elop, Vicepresedinte Executiv, Nokia’s Devices & Services a explicat: “Abordarea noastra este aceea de a oferi patru niveluri de produse, inclusiv dispozitive entry-level accesibile precum noul Nokia 220; telefoane mobile entry-level Asha cu ecran tactil, precum Nokia Asha 230; noile smartphone-uri Nokia X, X+ si XL, destinate in special tarilor emergente; si portofoliul nostru Lumia, care aduce cela mai importante inovatii si ofera compatibilitate completa cu experienta Microsoft”.

Familia Nokia X ofera calitate cu un design specific pentru Nokia si o interfata bazata pe tile-uri, inspirata de gama Lumia. Toate variantele Nokia X vin echipate cu Fastlane, un ecran care iti permite sa comuti mai usor intre aplicatiile tale preferate, ele avand preinstalate si o serie de aplicatii si jocuri terte. In plus poti accesa aplicatii din Nokia Store, peste 12 magazine de aplicatii terte si prin sideloading. De asemenea, smartphone-urile din gama Nokia X ofera experiente precum: HERE Maps gratuit online si offline, navigatie pas-cu-pas cu HERE Drive si Nokia MixRadio pentru streaming de muzica si playlist-uri descarcabile.

Gama Nokia X e o introducere accesibila in lumea serviciilor Microsoft populare, oferind stocare gratuita in cloud prin OneDrive. In anumite piete, la achizitionarea unui smartphone din gama Nokia X, utilizatorii vor primi o luna de abonament Skype Unlimited World, ideal pentru apeluri internationale catre retele fixe din peste 60 de tari si catre retele mobile din 8 tari. Nokia X, are un ecran IPS capacitiv de 4 inch si camera de 3MP. Nokia X+ este optimizat pentru o utilizare intensa de multimedia. Pe Nokia X+ te poti bucura de si mai multe jocuri, continut video, muzica si fotografii datorita memoriei si stocarii extinse. Nokia X si X+ vor fi disponibile pe mai multe culori: verde aprins, rosu aprins, cyan, galben, alb si negru.

Al treilea smartphone din gama – Nokia XL – are un ecran de 5 inch, cu camera frontala de 2MP– ideala pentru apeluri video Skype – si o camera principala de 5MP cu autofocus si blit. Vei vedea Nokia XL pe culorile: verde aprins, portocaliu, cyan, galben, negru si alb. Smartphone-urile din gama Nokia X este echipata cu procesoare Qualcomm Snapdragon dual core si ofera suport pentru Dual SIM, ceea ce iti permite sa treci de pe o cartela SIM pe alta pentru a obtine tarife mai bune.

Nokia X va fi disponibil imediat, la un pret de pornire de aproximativ 89 de euro, in regiunea Asia-Pacific, Europa, India, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa. Nokia X+ si Nokia XL vor fi lansate pe aceste piete incepand din al doilea trimestru din 2014, la pretul de 99 de euro si, respectiv, 109 de euro.

Nokia a lansat inca doua dispozitive mobile create special pentru o prima experienta a Internetului pe telefon – Nokia Asha 230 si Nokia 220.

Nokia Asha 230 completeaza gama de telefoane populare Asha si e ideal ca prim telefon mobil cu functionalitate full-touch. Nokia Asha 230 include toate beneficiile platformei Asha Platform, precum Fastlane si acces la aplicatii sociale binecunoscute: Line, WeChat si WhatsApp. Cu un sigur gest swipe pe ecran vei activa camera smartphone-ului Nokia Asha 230, si pozele vor putea fi distribuite cu usurinta pe retelele de socializare printr-o singura atingere. Cu o viitoare actualizare de software, Nokia Asha 230 va aduce 7GB de stocare gratuita in cloud prin Microsoft OneDrive si optiunea de salvare automata a fotografiilor in cloud. Cu un pret de numai 45 de euro, Nokia Asha 230 e cel mai accesibil telefon tactil din familia Asha. Disponibil in variante single si Dual SIM, Nokia Asha 230 va fi lansat imediat in regiunea Asia-Pacific, Europa, India, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.

Noul Nokia 220 e cel mai accesibil telefon Nokia adaptat pentru transferuri de date de pana acum. Nokia 220 are un ecran color de 2,4 inch, tastatura rezistenta la praf si lichide, fiind alegerea ideala pentru utlizatorii care folosesc Internetul mobil pentru prima data, cu aplicatii de Facebook si Twitter preinstalate si avand Bing ca motor de cautare implicit. Nokia 220 va porni de la pretul de 29 de euro si va fi disponibil imediat in variatele single si Dual SIM, in regiunea Asia-Pacific, Europa, India, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.

Le vom studia si noi in zilele urmatoare si revenim cu un update complet! Intre timp iata cateva poze de la MWC 2014 si un preview cu cateva teste rulate pe noile telefoane Nokia: