Xperia Z2
Telefoane Mobile

MWC 2014: Sony a lansat azi noul smartphone Xperia Z2

Xperia Z2

Xperia Z2 este noul smartphone de ultima generatie de la Sony Mobile, lansat azi la Mobile World Congress 2014 (MWC 2014). Noul Sony Xperia Z2 e rezistent la apa si se lauda cu cel mai bun dispay, sunet, camera foto si video. Xperia Z2 este cel mai nou telefon din gama Z de la Sony si va fi disponibil la nivel global incepand cu martie 2014.

Xperia Z2 detine cea mai buna camera foto si video de pe un smartphone rezistent la apa, totul intr-un smartphone subtire de doar 8,2 mm. Camera de 20,7 megapixeli vine cu senzor CMOS 1/2.3 “Exmor RS for mobile”, obiectivul premiat de la Sony, G Lens, si motorul inteligent de procesare a imaginilor “BIONZ™ for mobile”. Toate aceste tehnologii puse laolalta asigura o calitate deosebita fotografiilor si inregistrarilor, care ies clare si luminoase.

Xperia Z2

Cu noul mod video imbunatatit, vei putea filma la rezolutie 4K (3840×2160 pixeli/30p), ceea ce aduce un nivel de detalii de patru ori mai bogat decat la inregistrarile full HD. In plus, cu functia de stabilizare a imaginii – SteadyShot™, cadrele ies clare chiar si din miscare. Aplicatia Movie Creator permite taierea si decuparea anumitor secvente din inregistrare, pentru ca in final sa ramana cea mai frumoasa secventa, si in plus poti adauga diverse efecte inregistrarilor, vizualiza rezultatele si apoi poti salva modificarile.

Si cum cele mai bune filme vin insotite de cel mai bun sunet, microfonul Stereo STM10 asigura inregistrari audio de mare calitate. Compact si usor de transportat, este partenerul perfect pentru tehnologia 4k de pe Xperia Z2.

Sony a pregatit si o gama variata de aplicatii Xperia pentru camera foto. Pe langa Info-eye™, Social live si Timeshift burst (lansate odata cu Xperia Z1), pe Xperia Z2 vei gasi o serie de aplicatii noi pentru camera foto si video precum:

• Timeshift video: iti ofera posibilitatea inregistrarii la 120 de cadre pe secunda si selectarea unor secvente care sa poata fi incetinite prin adaugarea unui efect de redare in slow motion, chiar si la cadrele filmate sub apa.
• Creative effect: O serie de efecte creative care pot fi adaugate fotografiilor si filmelor, precum culori, efect de oglinda sau efect de miscare. Este disponibila in timp real pentru inregistrari.
• Background defocus: Aceasta aplicatie simuleaza o adancime de camp superficiala. Realizeaza doua fotografii la nivele diferite de focalizare si suprapune cele doua adancimi de camp, ceea ce duce la crearea unui efect de penumbra in fundal.
• AR effect: Acum disponibila si pentru inregistrari, utilizatorii pot adauga efecte de animatii sau sunete, prin tehnologia de realitate augmentata.
• Vine4: Utilizatorii pot crea inregistrari scurte, frumoase, redate in bucla. In plus, cu butonul dedicat pentru camera foto, se pot realiza inregistrari Vine si sub apa.

Kunimasa Suzuki, Presedinte si CEO, Sony Mobile Communications rezuma principalele functii ale noului smartphone Sony: “Xperia Z2 surprinde momentele frumoase in cele mai mici detalii, cu tehnologia performanta de inregistrare la rezolutie 4k. Totodata, ofera modalitati noi de folosire a camerei foto, avand incorporate o serie de aplicatii foto unice. Promisiunea celor mai bune experiente de la Sony este indeplinita si in ceea ce priveste calitatea sunetului. Utilizatorii nostri vor putea asculta muzica preferata chiar si in locatii zgomotoase, cu ajutorul tehnologiei de reducere a zgomotelor de fundal”.

Sony Xperia Z2 e rezistent la apa si la praf si in acelasi timp imbina perfect functionalitatea cu frumusetea. Display-ul de 5,2 inci, impreuna cu simetria design-ului OmniBalance, iti ofera o utilizare confortabila si naturala a telefonului. In plus, butonul dedicat pentru camera foto permite realizarea fotografiilor si filmelor inclusiv in apa.

Ecranul Xperia Z2 include tehnologiile televizoarelor BRAVIA®, optimizate pentru telefoane mobile. Display-ul Full HD de 5,2 inci, TRILUMINOS cu tehnologie Live Colour LED ofera cea mai bogata paleta de culori naturale si o experienta vizuala foarte aproape de realitate. TRILUMINOSTM Display for mobile cu tehnologie Live Colour LED foloseste nunate de rosu si verde fosfor impreuna cu albastru LED si filtre optimizate pentru a produce o lumina mai puternica si mai uniforma. Rezulta culori mai bogate fara riscul ca imaginile sa fie supra saturate.

Tehnologia de imbunatatire a rezolutiei de la Sony, X-Reality for mobile, analizeaza fiecare imagine pentru a a optimiza culoarea, luminozitatea si contrastul, reducand zgomotele de fundal. Totodata, reproduce pixelii lipsa, pentru imagini clare in detalii bogate

Xperia Z2 ofera o calitate a sunetelor deosebita cu difuzorul stereo si tehnologia unica de reducere a sunetelor de fundal, digital noise cancelling. Tehnologiile de reducere a sunetelor de fundal si sunet dinamic de pe Xperia Z2 ajuta la eliminarea in proportie de pana la 98% a sunetelor ambientale, atunci cand telefonul este folosit impreuna cu castile MDR NC31EM Digital Noise Cancelling Headset.

Cu Xperia Z2, vei beneficia de o serie de servicii de divertisment, gata incarcate pe smartphone: acces la continut exclusiv care include sase mega-productii cinematografice de la Sony Pictures, printre care Captain Philips, prin serviciul Video Unlimited, un abonament gratuit valabil 30 de zile la serviciul Music Unlimited3 si jocuri PlayStation®Mobile.

Totodata, Xperia Z2 vine cu o serie de aplicatii integrate de divertisment de la Sony, cu o interfata noua si intuitiva:
• Aplicatia “What’s New” disponibila printr-un widget integrat pe home screen.
• Aplicatiile “WALKMAN®” si Movies care ofera acces exclusiv la reteaua Sony Entertainment Network.
• Aplicatia PlayStation®
• PlayMemories Online5 – un serviciu cloud de stocare a fotografiilor si inregistrarilor, integrat in aplicatia Album. Functia noua ‘All Sync’ ofera utilizatorilor posibilitatea sa incarce automat tot continutul, fara limita de spatiu, ce va putea fi urmarit apoi pe toate dispozitivele.

Xperia Z2 vine echipat cu un procesor puternic – quad-core Krait Qualcomm® Snapdragon™ 801 de 2.3 GHz si conectivitate 4G LTE, pentru a te bucura de o super viteza pentru aplicatiile si serviciile preferate, fara intreruperi. Snapdragon 801 vine cu accelerator Adreno™ 330 pentru grafica bogata si un dual ISP pentru o experienta de calitate la folosirea camerei foto si video.

Noul Xperia Z2 include o baterie puternica de 3200 mAh, iar optiunea Battery STAMINA mode de la Sony, te ajuta sa folosesti telefonul un timp indelungat fara a-l incarca. Battery STAMINA mode inchide automat toate functiile pe care nu le folosesti atunci cand display-ul nu este activ, iar cand apesi butonul pentru activarea ecranului, totul revine la normal.

Dar Sony Xperia Z2 nu e singura lansare Sony de la MWC 2014, Sony a lasat si bratara SmartWear SWR10, care completeaza elegant functiile telefonului si iti monitorizeaza si salveaza activitatile din timpul zilei, prin aplicatia Lifelog.