Nokia Normandy
Telefoane Mobile

Se lanseaza Nokia X primul smartphone Nokia cu Android

Nokia Normandy

Nokia se pregateste sa lanseze primul lor smartphone cu Android – Nokia Normandy – numit acum Nokia X – pe 24 februarie la Mobile World Congress 2014, in Barcelona.

Nokia Normandy este un smartphone entry-level care vizeaza pietele emergente. Potrivit mai multor surse, Nokia Normandy se va numi Nokia X si va avea o interfata modificata in stil Windows Phone 8. Diferenta va fi ca pe Nokia X nu vei avea acces la magazinul Google Play asa cum te-ai obisnuit de la un smartphone cu Android. Astfel, Nokia X va rula doar servicii pe care le va oferi Nokia in parteneriat cu Microsoft.

Lista neoficiala cu specificatiile Nokia X arata ca Nokia va lansa un smartphone dual-SIM cu ecran de 4 inch, cu rezolutie WVGA, procesor dual-core Snapdragon 200, 512MB memorie RAM si 4 GB spatiu de stocare intern.

Publicul lui Nokia X va fi format din amatori de telefoane ieftine ce ruleaza pe Android, pretul ramane insa cea mai mare necunoscuta. Scopul lui Nokia fiind sa invete utilizatorii cu interfata Windows Phone si treptat sa ii fidelizeze ecosistemului Windows Phone 8, strategie ce pe termen lung nu poate decat sa avantajeze atat Nokia cat si Microsoft. Insa e greu de crezut ca pana si niste utilizatori cu bugete reduse vor alege un smartphone pe Android, cu interfata de Windows Phone, mai ales cand foarte multe aplicatii din magazinul  Windows Marketplace sunt cu plata.