galaxy s5
Telefoane Mobile

Samsung Galaxy S5 va fi lansat la MWC 2014

galaxy s5

Acum o luna au aparut mai multe speculatii care sustineau ca Samsung va lansa Galaxy S5 la MWC 2014 si nu pareau a fi credibile pentru ca ultimul eveniment Unpacked unde a fost lansat Galaxy S4 a avut loc in martie in New York.

Recent, Samsung a anuntat ca va organiza un eveniment de presa numit Unpacked 5 in prima zi a targului Mobile World Congress din Barcelona. Evenimentul Samsung Upacked 5 va avea loc luni 24 februarie, ora 19.00, ora Romaniei!

La fel ca si lansarea de anul trecut a lui Galaxy S4, adaugarea cifrei pe invitatia Unpacked poate fi un indiciu ca Samsung va lansa succesorul lui Galaxy S4 chiar acum in februarie. Cum Galaxy S4 se apropie de aniversarea de un an si cu un nume de genul “Unpacked 5” e greu să nu te gândești ca Galaxy S5 nu va fi vedeta evenimentului.

Datorita vanzarilor destul de slabe ale lui Galaxy S4 decat au fost preconizate lansarea noului smartphone Galaxy S5 va avea loc mai devreme. Prin lansarea pe piata mai devreme a lui Galaxy S5 compania spera sa revigoreze vanazarile.

Pentru Samsung este foarte important ca sa lanseze cat mai repede smartphone-ul Galaxy S5 pentru a isi mentine pozitia in piata smartpone-urilor high-end, unde competitia este foarte acerba. In aceasta lupta pentru cel mai bun smartphone high-end, Samsung a pierdut pentru moment in fata celor de la Apple de cand au lansat iPhone 5S care venit cu un procesor mai puternic.

Publicatia NY Times presupune ca Galaxy S5 ar putea avea un ecran Quad HD si ca Galaxy S5 nu va face trecerea la rezolutia Quad HD, editorii sustinand ca au primit informatiile de la o sursa din companie.

Asa cum am mai spus aici cred in continuare ca Samsung Galaxy S5 va fi lansat in doua configuratii hardware:

  • una cu un ecran Quad HD si procesor octa-core Exynos 6 de 2GHz pe 64 de biti
  •  si o alta configuratie care va avea un ecran Full HD si un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 805 de 2.5GHz.

Daca tot vorbim de zvonuri un oficial de la Samsung a afirmat ca optiunea pentru scanarea irisului este in acest moment doar luata în calcul, nicidecum sigura ca o sa fie adaugata la functiile noi de la Samsung Galaxy S5. In schimb se spune ca Galaxy S 5 va oferi un senzor pentru amprente, calcand astfel pe urmele Motorola, Apple si HTC. Intregul ecran al noului smartphone Samsung va recunoaste amprenta utilizatorului pentru deschiderea ecranului. Daca Samsung va reusi sa introduca tehnologia in Galaxy S5, va fi cu un pas inaintea celor de la Apple. Apple a introdus senzorul de amprenta pentru butonul Home al ultimului lor smartphone – iPhone 5S.

Evenimentul Unpacked 5 sau ce presupunem ca va fi lansarea noului Samsung Galaxy S5 va fi transmis in direct pe YouTube.