Razer Nabu - bratara smart
Accesorii Telefoane Mobile

Razer Nabu bratara smart care iti transforma viata in joc!

razer nabu - bratara smart

La CES 2014, Razer a prezentat primul lor accesoriu smart purtabil – Razer Nabu Smart Band. Bratara smart Razer Nabu imbina intr-un accesoriu inteligent performantele unui fitness tracker cu cele ale unui smartwatch. Min-Liang Tan – CEO Razer – a descris la CES 2014 Razer Nabu ca o imbinatie intre o bratara de fitness si un ceas smart, preluand ce e mai util de la ambele accesorii si reunindu-le intr-un design modern.

Bratara smart de la Razer e placuta la atingere, disponibila in varianta negru-verde si poate fi purtata in timpul somnului dar si sub dus, fiind rezistenta la apa. Razer Nabu e compatibila cu sistemele ce lucreaza cu iOS sau Android si vine cu doua ecrane, un 32×32 OLED pentru notificarile “publice” si un 128×32 OLED display pentru notificarile “private”. Bratara va reda informatii pe ambele ecrane intr-un mod elegant, cu iconite pe ecranul mic si detaliate pe ecranul mai mare, dar are si functia de a detecta alte accesorii Nabu aflate in proximitate, cu care poate schimba informatii.

Razer Nabu - bratara inteligenta in somn

Bratara Nabu e dotata cu un accelerometru, un altimetru si un motor cilindric cu vibratii, pentru a notifica purtatorul cand primeste un mesaj. Bratara smart foloseste Bluetooth 4.0 LE pentru a se conecta la orice dispozitiv pe Android sau iOS sau la aplicatii descarcabile care iti permite sa configurezi notificari, date si alte setari. Pe partea de hardware, bratara smart include o baterie litiu-polimer, un port microUSB pentru incarcare. Razer promite pana la 7 zile de autonomie pentru bratara Nabu.

Nabu Razer poate memora locatia ta, cati pasi ai parcurs in timpul zilei, ora la care te-ai culcat, cate scari ai urcat, iti va arata ora si te vei putea cronometra. Toate e-mailurile, mesajele, notificarile aplicatiilor si apelurile primite, ratate iti vor aparea instant pe ecran, de indata ce sincronezi bratara cu telefonul smart. Pentru a sterge notificarile singurul gest pe care trebuie sa il faci este sa scuturi incheietura mainii, iar daca apesi singurul buton fizic, plasat langa ecranul mare vei activa asocierea bratarii cu smartphone-ul.

Razer Nabu - bratara smart - smartphone

In ultimii ani, Razer a surprins publicul cu o serie de inovatii, de la tablete, la laptop-uri supersubtiri pentru gameri sau tastaturi cu interfata din OLED… Iar daca te intrebai de ce o companie cunoscuta mai ales de gameri s-ar intrepta catre tehnologia inteligenta purtabila, raspunsul cu siguranta te va incanta! Bratara smart Nabu a fost conceputa pentru a da o noua semnificatie activitatilor tale zilnice, transformandu-ti viata intr-un joc real.

Bratara va memora preferintele si rutina ta si se va folosi de aplicatiile tale favorite pentru a te motiva, pentru a-ti inspira un stil de viata mai sanatos. Mai exact, Razer Nabu va transforma fiecare activitate intr-un bonus, asemeni reusitelor dintr-un joc. Asa ca data viitoare cand vei prefera sa alegi scarile in detrimentul liftului vei castiga puncte in plus, iar daca te culci mai devreme ai tot mai multe sanse sa castigi alte puncte in plus. De fiecare data cand vei da “check in” intr-un local nou, o cafenea noua vei castiga o insigna, iar cand vei alerga cu 1 Km mai mult, vei debloca noi realizari si recompense, ca si cum ai trece la urmatorul nivel al unui joc! Astfel activitatile tale se transforma in mici victorii, ce pot fi celebrate cu ajutorul anumitor aplicatii, ceea ce cu siguranta iti va face viata mult mai distractiva!

Razer Nabu - bratara smart

Bratara smart Nabu functioneaza pe o platforma open source, iar Min-Liang Tan, CEO Razer, spera ca in timp, dezvoltatorii vor inventa aplicatii noi si vor profita de posibilitatile pe care bratara smart le poate oferi. In plus, functia de a detecta alte bratari Nabu in proximitate lanseaza si posibilitatea ca dezvoltatorii sa creeze jocuri de realitate augmentata. Dezvoltatorii vor putea cumpara Nabu in primul semestru din 2014 pentru 49 USD. Desi nu se stie exact pretul final cu care va ajunge in magazine, reprezentantii Razer au spus ca bratara smart va costa cu siguranta sub 100 USD.

Bratara Nabu a captat atentia prin conceptul de a transforma viata intr-un joc real. Dar CEO si Chief Gamer Min-Liang Tan a dezvaluit la CES 2014 ca lucreaza cu dezvoltatori pentru a implementa schimbarile, stocarile de informatii in conexiune cu gesturile pe care le facem cu mainile. Cum ar fi ca la o strangere de mana, sa faci schimb de informatii cu persoana pe care tocmai ai cunoscut-o? Iata ca daca dezvoltatorii isi vor pune imaginatia in aplicare Razer Nabu poate deveni o bratara smart cu un potential nebanuit pentru viitor!

Razer Nabu - bratara smart

Foto: www.razerzone.com