Accesorii Telefoane Mobile

Castile inteligente – ideea Intel de la CES 2014

Jarvis

La prezentarea Intel de la CES 2014, Brian Krazanich – CEO Intel – a prezentat castile inteligente – Jarvis – si un prototip de smartwatch care au captat atentia publicului prin lor functiile inovatoare.

Daca utilitatea si functiile unui smartwatch sunt binecunoscute, asteptarile din 2014 cer functii imbunatatite pentru ceasurile smart. Singura noutate care ne-a atras atentia la ceasul smart propus de Intel ar fi functia inteligenta de localizare geografica, o functie care iti va semnala daca o ruda sau copilul a luat-o pe alta ruta decat cea stabilita, daca s-a ratacit sau s-a indepartat prea mult de tine.

Insa mult mai captivanta a fost demonstratia Intel privind castile viitorului – castile inteligente. Castile inteligente Jarvis iti vor masura ritmul cardiac in timp ce faci sport si iti vor afisa performanta exercitiilor tale printr-o aplicatie pe smartphone, iar daca ritmul cardiac va da semnale ca ai nevoie de motivatie, castile inteligente vor alege sa iti redea muzica potrivita care sa iti creasca ritmul exercitiilor.

Daca la CES 2014 au mai fost lansate variante de casti inteligente, diferenta ar fi ca aceste casti smart au aceeasi sursa de putere cu cea de conectare la smartphone, astfel ca nu va trebui sa le incarci separat. Totul devine mai simplu, nu ai nevoie de incarcator sau alte accesorii speciale. “O aplicatie, telefonul tau si castile inteligente si deja poti sa incepi jogging-ul sau poti sa iesi la plimbare cu bicicleta pentru ca ai totul cu tine” explica Brian Krazanich.

Jarvis casca

Cu gandul “make everything smart“, Intel a vrut sa simplifice totul, sa nu ai nevoie de mai multe dispozitive pentru a fi organizat, pentru a afla informatii, de aceea a conceput casca inteligenta Jarvis. Astfel vei putea interactiona cu smartphone-ul fara a fi nevoie sa il mai atingi.

Ba mai mult decat atat, daca vei sincroniza casca inteligenta Jarvis cu e-mailul personal, calendarul si contactele, poti contacta mult mai usor cu aplicatiile gen asistenta personala si poti interactiona cu telefonul sau PC-ul de la distanta. Fara a misca un deget casca iti poate transmite alerte sau citi mesaje si datorita functiei de recunoastere a vocii, iti poate gasi informatii sau oferi directii, poti face rezervari sau trimite mesaje, asemeni interactiunii cu o asistenta personala reala. Iar pentru ca incarcarea e intotdeauna o problema cand vine vorba de gadgeturile smart, Intel propune si un bol de incarcare smart, un bol de 10 inch ce foloseste tehnologia cu rezonanta magnetica, in care poti lasa: casca smart Jarvis, bratara inteligenta si smartphone-ul si toate vor incepe sa se incarce instant, ca prin minune!

Smart chargiong bowl

Intel inca exploreaza oportunitatile de integrare a tehnologiei smart in accesorii purtabile, de aceea a lansat provocarea “Make It Wearable“, o competitie in care a pus la bataie 1.3 milioane de dolari pentru cei care vor veni cu cele mai bune idei de dispozitive purtabile.

Deocamdata toate gadgeturile smart purtabile au fost prezentate ca si prototipuri, insa CEO Intel Brian Krazanich ne-a asigurat ca in curand vor pune pe piata aceste dispozitive, impreuna cu partenerii lor.

Intel wearable

Charging Smartbowl Intel