Samsung Smart Home
Stiri

Samsung Smart Home e o noua era a casei Smart

Samsung Smart Home

Samsung a anuntat lansarea unui nou serviciu denumit Samsung Smart Home ce va permite controlul si comunicarea dispozitivelor inteligente din casa de oriunde te-ai afla.

Anuntat la Consumer Electronics Show (CES) 2014, in Las Vegas, Samsung Smart Home va fi lansat comercial prin intermediul intregii game de aparate si dispozitive in prima jumatate a anului 2014.

Functiile unice ale Samsung Smart Home le permit utilizatorilor sa controleze si sa gestioneze dispozitivele printr-o singura aplicatie de conectare a aparatelor personale si casnice – de la frigidere si masini de spalat la televizoare Smart, camere digitale, smartphone-uri si chiar dispozitivul portabil GALAXY Gear. Acestea sunt conectate prin intermediul unei platforme integrate si a unui server.

Samsung Smart Home va avea initial disponibile trei functii principale care le vor permite utilizatorilor sa se conecteze cu dispozitivele lor de oriunde, oricand: Device Control, Home View si Smart Customer Service.

Smart Home ofera o functie de comanda vocala disponibila pe toate dispozitivele controlate. Daca un utilizator spune „ies afara” ceasului sau GALAXY Gear, dispozitivele de iluminat si aparatele selectate sunt dezactivate. In cazul in care utilizatorul spune “noapte buna” telecomenzii televizorului Smart, acesta se va opri, iar luminile se vor stinge treptat. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, functia de control prin chat prin aplicatia de pe smartphone, un mod la indemana si distractiv de a comunica cu dispozitivele lor.

Cu functia Home View, utilizatorii pot utiliza smartphone-ul pentru vedea imagini ale casei in timp real, prin intermediul camerelor integrate in dispozitivele din casa.

Serviciul de Customer Service al tehnologiei Samsung Smart Home notifica utilizatorii atunci cand este timpul ca aparatele casnice sa fie duse in service sau cand trebuie inlocuite consumabilele, oferind, de asemenea, si asistenta in serviciile dupa cumparare.

Implementarea serviciului Samsung Smart Home se va concentra initial pe o gama de televizoare Samsung Smart, electrocasnice si smartphone-uri, urmand sa se extinda si la alte dispozitive.

Samsung a dezvoltat, de asemenea, un protocol de software (SHP) pentru Samsung Smart Home pentru a permite conectivitatea intre toate produsele Samsung Smart Home, precum si cu cele de la alti producatori de dispozitive si electrocasnice.

Samsung pregateste extinderea serviciului Samsung Smart Home pentru a acoperi alte arii de interes: energie, securitatea accesului in casa, asistenta medicala, precum si aplicatii eco pentru casa, prin intermediul parteneriatelor cu furnizorii de servicii din aceste sectoare