Telefoane Mobile

LG lanseaza Fireweb primul smartphone cu sistem de operare Firefox

LG Fireweb

Daca pina acum sistemul de operare Firefox a fost limitat la telefoanele smartphone foarte simple, precum ZTE Open sau Huawei, dezvoltatorul LG a decis sa extinda aceasta platforma lansand primul sau smartphone bazat pe Mozilla, Fireweb.

Smartphone-ul Fireweb de 4 inch a fost proiectat fara prea multe pretentii, avind o rezolutie aflata in spectrul slab al celor de acest tip HVGA 480 x 320, si un processor singlecore Qualcomm de 1 GHz precum si o capacitate de stocare de 4GB si un slot de microSD.

Cea mai mare modificare fata de versiunile anterioare este camera de 5 MP, acest telefon fiind primul cu sistem de operare Firefox ce are autofocus inclus precum si flash de tip LED. Pretul acestui telefon se situeaza peste pretul telefoanelor precedente de acest tip.

Pretul de lansare al telefonului Fireweb este un pic mai mare decit cel mai ieftin telefon cu sistem de operare Android de la LG, acesta fiind la pretul de 184$ Optimus L3 II. Fireweb este momentan destinat tarilor precum Brazilia, Mexic, Peru si Uruguay.

Telefonul vine cu citeva aplicatii preinstalate, browser web, jocuri populare, calendar, ceas, harti precum si Firefox Marketplace pentru a descarca aplicatii. Pentru sectiunea de contacte, dispozitivul poate importa prin sincronizare si contacte din programe precum Facebook, completandu-le ,astfel, cu date noi de tip fotografie, email sau data de nastere.

Mai jos puteti urmari un demo al acestui nou telefon al celor de la LG, Fireweb.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t_7sTP7IRn4[/youtube]