Tablete

Viva i8 prima tableta de la Allview cu procesor Intel

viva i8

Allview a lansat astazi Viva i8, prima tableta din portofoliu cu procesor Intel. Noua tableta Viva i8 are numai 7,2 mm grosime si o greutate de 312 grame fiind cea mai subtire si usoara din gama actuala Allview.

Viva i8 are un ecran IPS de 7,9 inch, ruleaza sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean si se remarca printr-o autonomie ridicata a bateriei ce poate pana la 8 ore in conditii de utilizare continua si pana la 19 zile in stand by.

Viva i8 dispune de un procesor grafic Power VR 544 MP2, 1 GB memorie RAM si 16 GB memorie Flash, extensibila printr-un card micro SD cu pana la 32 GB. Tableta Viva i8 este dotata cu o camera foto de 5 megapixeli cu functie de inregistrare video Full HD si focalizare automata. In partea frontala a device-ului se regaseste o a doua camera, de 2 MP, care faciliteaza convorbirile video. Receptorul GPS SIRF incorporat ofera o precizie mai buna a localizarii fata de solutiile GPS standard.

In urma testarii cu AnTuTu Benchmark, Viva i8 a obtinut peste 29.000 de puncte, rezultat care o plaseaza printre cele mai performante device-uri.

„Cu Viva i8 le oferim clientilor nostri un device puternic si performant cu dotari de top. Tableta este atat de rapida incat tastarea si procesarea informatiilor, incarcarea paginilor de internet si a aplicatiilor se petrec instantaneu”, a declarat Lucian Pericila, General Manager Allview.

Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel Atom Z2580 Dual Core la 2GHz, care asigura performanta ridicata. Utilizatorul se va bucura de browsing rapid, vizionare fluida a filmelor Full HD si aplicatii care ruleaza la viteza optima. Procesorul Intel este echipat cu tehnologii de top precum Intel Hyper-Threading, care permite rularea simultana a doua thread-uri software paralele pe fiecare nucleu in parte. Astfel, paginile de internet se incarca rapid, iar trecerea intre aplicatii se petrece intr-un timp foarte scurt. Cu Intel® Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D ruleaza cursiv si rapid, cu Intel® Burst Performance, performanta este optimizata la consum redus de energie, iar Intel® Smart Sound Technology ofera experienta sonora de calitate.

Viva i8 ofera suport multi user si permite astfel accesul cu pana la 8 conturi de utilizator. Noua tableta este compatibila cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii si al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View.

Viva i8 va fi disponibila pe culoarea alb si poate fi achizitionata din magazinele partenere la pretul de 899 lei.