NVIDIA Quadro K6000
Noutati

Nvidia Quadro K6000 cea mai puternica placa video

NVIDIA Quadro K6000

NVIDIA a lansat cea mai noua tehnologie de procesare vizuala – sub forma procesorului grafic NVIDIA Quadro K6000, cea mai rapida si performanta unitate de procesare grafica construita pana in prezent.

Odata cu lansarea Quadro K6000, NVIDIA lanseaza pe piata o noua linie de procesoare grafice profesionale, pentru laptopuri, care sa ofere utilizatorilor cel mai inalt nivel de performanta, alaturi de cea mai mare cantitate de memorie video disponibila intr-un sistem portabil.

Quadro K6000 poate livra o putere de procesare de cinci ori mai mare dar si functii noi, in comparatie cu modelul precedent, NVIDIA Quadro 6000. In plus, noul procesor grafic beneficiaza de cea mai mare si rapida memorie grafica din lume.

Prin combinarea performantei de top si a caracteristicilor tehnice avansate cu designul axat pe eficienta energetica, Quadro K6000 ofera unor companii precum Pixar, Nissan, Apache Corporation si a diviziei WIS a Weather Channel ocazia de a aborda proiecte de procesare vizuala si de analiza a modelelor de lucru la o scara de o amploare fara precedent.

• Animatie si efecte vizuale – Pixar
“Capabilitatile tehnologiei Kepler reprezinta cheia unei noi generatii de iluminare in timp real si lucru cu forme geometrice. Memoria suplimentara, impreuna cu alte caracteristici tehnice, ofera artistilor nostri posibilitatea de a vedea intr-o forma interactiva si in timp real o mare parte din scena la care lucreaza si permite realizarea mai multor iteraţii artistice.”
-Guido Quaroni, vice-presedinte al diviziei Pixar Software R&D

• Stilizarea produsului – Nissan
“Cu cei 12 GB de memorie ai Quadro K6000, pot acum sa incarc aproape complet modele virtuale ale vehiculelor in aplicatia RTT Deltagen, obtinand in timp extrem de scurt un fotorealism impresionant. Economisim timp prin analizarea directa si realizarea unor iteratii a modelelor in timp real, procedeu care nu era posibil cu tehnologia precedenta. In acelasi timp beneficiam de reduceri semnificative de costuri datorate upgrade-ului la cea mai noua tehnologie”
-Dennis Malone, inginer asociat, Nissan America de Nord

• Explorare energetica – Apache
“In comparatie cu varianta Quadro K5000, noul Quadro K6000 ofera o performanta tripla in cadrul proiectelor realizate cu ajutorul aplicatiei InsightEarth de la Terraspark.
In acest moment procesarile sunt realizate in doar cateva minute, fapt ce permite rularea mai multor simulari care ne permit sa colectam date referitoare la punctele de forare. In aceasta industrie, forarea in locul gresit reprezinta o eroare ce ne costa multe milioane de dolari iar Quadro K6000 ne ajuta sa luam decizii mai bune.”
-Klaas Koster, manager, interpretare seismica, Apache Corporation

Performanta fara precedent
Unitatea de procesare vizuala Quadro K6000 este bazata pe arhitectura NVIDIA Kepler – cea mai rapida si eficienta arhitectura GPU. Printre caracteristicile cheie se numara:

• Memorie grafica GDDR5 ultra-rapida de 12 GB ce permite designerilor si animatorilor sa modeleze si sa proceseze personaje si scene la o scara fara precedent in termeni de complexitate si detalii

• 2.880 de nuclee SMX ce livreaza o putere vizuala si de proceare sporita fata de produsele din generatia anterioara

• Suporta pana la patru display-uri simultan si rezolutie 4K prin DisplayPort 1.2

• Intrare/Ieşire video cu timp de raspuns extrem de scurt şi suport pentru vizualizari la scara larga
“NVIDIA Quadro K6000 este cea mai performanta si capabila unitate de procesare grafica destinata pietei grafice profesionale,” declara Ed Ellett, vice-presedinte senior al NVIDIA Professional Solutions Group. “Aceasta va reprezenta o schimbare semnificativa pentru designeri digitali si ingineri, oferindu-le posibilitatea de a transforma imposibilul in posibil.”

NVIDIA a dezvaluit de asemenea o noua unitate de procesare grafica pentru notebook-uri, NVIDIA Quadro K5100M. Oferind cel mai inalt nivel de performanta si memorie disponibila pe platformele notebook, Quadro K5100M introduce pe piata o noua linie de procesoare grafice pentru notebook-uri ce include modelele Quadro K4100M, K3100M, K2100M, K1100M, K610M si K510M.

Procesoarele grafice Quadro sunt create, construite si testate de NVIDIA pentru a oferi fiabilitatea, compatibilitatea si increderea de care profesionistii au nevoie. Acestea sunt certificate si recomandate de peste 150 de furnizori software de top din intreaga lume.

NVIDIA Quadro K6000 va putea fi achizitionata incepand cu aceasta toamna de la marii funizori de statii de lucru, incluzand HP, Dell si Lenovo, de la companii specializate in integrarea sistemelor precum BOXX Technologies si Supermicro dar si de la distribuitorii autorizati – PNY Technologies pentru America de Nord si Europa, ELSA in Japonia si Leadtek pentru zona Asia Pacific.

Noua linie de produse Quadro destinata statiilor de lucru mobile va fi de asemenea disponibila din aceasta toamna in oferta tuturor producatorilor OEM de profil.