Lumia 1020
Telefoane Mobile

Nokia a prezentat Lumia 1020 cu o camera foto de 41 MP

Lumia 1020

Compania finlandeza a prezentat recent in cadrul unui eveniment la New York telefonul Nokia Lumia 1020. Nokia a declarat ca este cel mai nou si cel mai bun telefon cu Windows Phone 8. Atu-ul telefonului este camera foto de 41 MP care foloseste o tehnologie noua numita oversampling de care Nokia este foarte mandra. Nokia Lumia 1020 ruleaza Windows Phone 8 cu 2GB de memorie RAM, fiind o cantitate dubla fata de oricare alt model cu WP8.

Bineinteles, camera foto are senzor Carl Zeiss dotat cu 6 lentile, iar imaginile pot fi marite sau micsorate la o scara rar intalnita chiar si la aparatele foto compacte. Cei 41 de MP permit stocarea unui nivel ridicat de detalii in poze de 5 MP rezolutie, prin tehnologia oversampling, prin care camera foto combina 7 pixeli intr-un mare, superpixel.

Altfel spus tot ce se poate face cu o camera foto compacta cu high zoom se poate realiza pe o poza facuta cu Nokia Lumia 1020, fara disconfortul creat de un obiectiv gandit pentru zoom extins.
Totodata sunetul nu va mai fi o problema cand inregistrezi un videoclip, deoarece telefonul va tempera automat zgomotele si tonurile prea inalte.

Aplicatia care controleaza camera foto de pe Nokia Lumia 1020 este noua si poate regla expunerea, valoarea ISO, viteza obturatorului, balanta de alb si blitul cu LED si Xenon. Stabilizarea imaginii se realizeaza cam la fel ca pe Nokia Lumia 920, dar cu un sistem imbunatatit de anulare a miscarilor naturale ale mainii.

Nokia Lumia 1020 mai dispune si de accesoriile pentru incarcare wireless si pentru alimentarea de la o baterie externa. Telefonul va fi disponibil in trei versiuni de culoare: galben, alb, negru si va fi lansat pe 26 iulie in Statele Unite, in reteaua AT&T la un pret de 300 de dolari cu abonament pe doi ani. Insa nu avem detalii de comercializare si pe alte piete, dar vom revenii cand vor fi disponibile.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vUMNm9-dgJ0[/youtube]