Nvidia shield
Console

Nvidia Shield urmeaza sa fie lansata in iunie

Nvidia shield

Una dintre cele mai mari surprize de la CES de anul acesta a fost consola de jocuri Nvidia Shield fiind primul gadget care utilizeaza noul chip Tegra4. De curand, Nvidia cel mai mare producator de procesoare grafice, a anuntat oficial planurile de lansare pentru consola de jocuri Nvidia Shield.

Desi Nvidia produce procesoare mobile de ceva timp nu sunt multi producatori de telefoane care au integrat procesoarele tegra. Prin integrarea noului procesor tegra 4 in consola de jocuri Nvidia Shield, compania vrea sa arate producatorilor de hardware si gamerilor ce se poate face cu noul procesor.

Procesorul Tegra 4 are patru nuclee de procesare si 72 de nuclee grafice care suporta o rezolutie maxima de 3200 x 2000 pixeli, astfel daca vei conecta consola la televizor te poti joca la rezolutie Full HD.

Consola de jocuri Nvidia Shield ruleaza versiunea standard de Android 4.2.1, iar in afara de compatibilitate cu jocurile din Google Play poate rula si jocuri de PC prin functia de streaming atunci cand este conectat la computer prin Wi-Fi.

Pentru a putea rula jocuri de PC prin functia de streaming resursele minime sunt: un procesor Intel Core i3-2100 3.1GHz sau AMD Athlon II X4 630 2.8GHz, placa video GeForce GTX 650 si 4GB Ram, pentru moment nu au anuntat ce modele de placi grafice de laptop sunt compatibile.

Jocurile de PC vor putea fi descarcate din magazinul Tegrazone iar in prezent se gasesc 76 de jocuri optimizate pentru consola de jocuri Nvidia Shield.

Consola Nvidia Shield este formata dintr-un ecran tactil rabatabil de 5 inch cu rezolutie 1280×720 si un gamepad care se asemana cu un controller de Xbox 360 care are doua joystick-uri analogice, un D-Pad, doua declansatoare si patru butoane pentru controlul jocurilor.

De asemnea, Nvidia Shield este echipat cu un procesor Tegra 4 la 1,9GHz , 2GB memorie de RAM, 16GB spatiu de stocare intern, mini-HDMI, micro-USB 2.0, GPS, Bluetooth 3.0, slot microSD pentru extinderea memoriei, Wi-Fi, 802.11n, boxe integrate si o intrare pentru casti.

Potrivit unui anunt oficial noua consola de gaming Nvidia Shield va fi lansata in iunie cu un pret de 349 dolari. Chiar daca consola Nvidia Shield nu va avea success pe piata, avand in vedere pretul destul de mare pentru o consola portabila, Nvidia si-a atins scopul de a face cunoscute procesoarele tegra prin prezentarea acestei console la CES 2013.