PEN E-P5
Foto si Video

Olympus lanseaza camera foto PEN E-P5 cu WiFi integrat

PEN E-P5

MGT Educational anunta astazi lansarea camerei foto sistem PEN E-P5.

Designul retro se evidentiaza prin potentialul de a deveni clasic, iar tehnologia integrata este de referinta. Viteza obturatorului de 1/8000 sec. este o premiera pentru clasa camerelor mirrorless, carcasa este complet metalica, iar senzorul Live MOS de 16-megapixeli este identic cu cel al camerei Olympus OM-D.

Acestea asigura calitatea imaginii pentru E-P5, justificand in mod meritat mostenirea PEN. Olympus se mandreste, de asemenea, cu portabilitatea si utilitatea PEN. Avand o greutate redusa, FAST AF si control manual usor accesibil, acestea fiind doar cateva dintre caracteristicile prin care se evidentiaza.

Corpul camerei va fi disponibil la pretul recomandat de vanzare de 4.499 RON (TVA inclus), incepand cu sfarsitul lunii iunie 2013. Este disponibila si o varietate de kit-uri, obiective interschimbabile, cat si diverse accesorii (printre care si vizorul electronic). Kit-ul standard cu obiectiv M.Zuiko Digital 14-42mm 1:3.5-5.6 este disponibil la pretul de 4.999 RON (TVA inclus).

Echipa de designeri Olympus PEN a fost premiata de expertii din industrie, dar si de consumatori pentru crearea unei serii de camere contemporane cu aspect retro. Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a faimosului PEN F, acestia au dorit un concept retro distinctiv. PEN E-P5 pastreaza traditia PEN F cu aceleasi linii armonioase, inscriptia eleganta Olympus si conturul sau frontal unic. Constructia excelenta este o alta trasatura care aduce aminte de designul clasic original. Suruburile sunt vizibile doar la baza camerei, maiestria constructiei fiind astfel evidenta. Pentru a individualiza si mai mult aspectul camerei, se poate alege gripul ergonomic optional, din lemn natural.

Olympus a dotat PEN E-P5 cu acelasi senzor de imagine Live MOS TruePic VI de 16-megapixeli care este integrat si pe camera OM-D. La testari, acest senzor a depasit performanta sistemului APS-C regasit la unele camere DSLR, iar Olympus a ales tot ce-i mai bun din tehnologia sa optica de top pentru a obtine cele mai bune rezultate. PEN E-P5 este prima camera mirrorless cu obturator mecanic capabil sa declanseze la 1/8000 dintr-o secunda. Acesta foloseste la maximum potentialul obiectivelor sistem cu luminozitate ridicata, de mare viteza. Pot fi captati subiecti cu miscare rapida, precum insecte in zbor sau, cu o diafragma de 1:1.8, se pot crea imagini artistice cu fundal estompat, chiar si in conditii de iluminare puternica.

Un alt element distinctiv Olympus, cu referire la viteza, este FAST AF. Prin integrarea in PEN E-P5 ofera fanilor fotografiei macro optiunea utilizarii unui punct AF foarte mic pentru selectarea partiala a unui subiect deja incadrat, de exemplu un singur graunte de polen din centrul unei flori. Datorita duratei minime de expunere, E-P5 creste sansele obtinerii imaginii exact asa cum o doriti.

Noua camera PEN E-P5 are WiFi integrat. Faciliteaza incarcarea imaginilor pe internet prin intermediul unui smartphone. Insa, la PEN E-P5, WiFi integrat inseamna mai mult decat atat. Se poate folosi telefonul smart Apple sau Android pentru a controla camera de la distanta, inclusiv functiie de autofocalizare si declansare. Se pot sincroniza ecranele telefonului smart si cel al camerei pentru a vizualiza efectiv ecranul LCD al camerei pe telefon si pentru a controla camera PEN prin atingerea ecranului telefonului, ca si cum ar fi al camerei. Aceasta functie este extrem de utila la alegerea punctului de focalizare cu FAST AF, pentru auto-portrete si fotografierea subiectilor dificili, precum animale salbatice care se pot speria daca va apropiati prea mult. Se poate controla temporizarea chiar de pe telefon, se poate permite accesul prietenilor la imaginile selectate si, cu ajutorul noului soft Olympus Image Share 2.0, se poate folosi smartphone-ul pentru a include informatii GPS.

Cei pasionati de setarile personalizate vor aprecia in special una dintre inovatiile PEN E-P5: sistemul 2×2 Dial Control compus din doua comutatoare rotative si un comutator liniar amplasate in spatele si deasupra camerei pentru a fi usor accesibile. La fotografierea manuala, comutatorul liniar amplasat in spatele camerei poate fi mutat cu usurinta intr-una din cele doua pozitii. In prima pozitie permite ajustarea diafragmei prin rotirea comutatorului amplasat in fata camerei si alegerea timpului de expunere prin rotirea comutatorului aflat pe spatele camerei. In a doua pozitie, comutatoarele rotative modifica valoarea ISO respectiv dominanta de culoare. Alternativ, poti utiliza comutatorul liniar pentru atribuirea altor functii.

Noua camera PEN E-P5 surprinde cu multe alte caracteristici de top. Dintre acestea mentionam Stabilizatorul de Imagine pe 5-axe, fotografierea secventiala cu 9cps si un vizor electronic inclinabil VF-4. Avand un ecran cu 2.360.000 pixeli, vizorul VF-4 permite o incadrare mai simpla si mai precisa. Acesta comuta automat la detectarea ochiului.

Desigur, PEN E-P5 este compatibila cu toata gama Micro Four Thirds, care se mareste acum cu versiunile de culoare neagra ale obiectivelor M.ZUIKO DIGITAL de 17mm 1:1.8, 45mm 1:1.8 si 75mm 1:1.8.

Caracteristici de remarcat

• Design unic retro, corp complet metalic, fara suruburi vizibile
• Cea mai buna calitate a imaginii pentru gama PEN
• Primul obturator mecanic cu viteza de 1/8000 secunde din categoria camerelor mirrorless
• WiFi integrat, conectabil si operabil cu smartphone
• FAST AF cu Super Spot AF si Touch Shutter AF
• 2×2 Dial Control – sistem de control personalizabil
• Stabilizarea imaginii pe 5-axe cu IS Auto
• Photo Story si 12 Filtre Art
• Focus Peaking pe Asistenta MF
• Fotografiere secventiala cu 9cps