Telefoane Mobile

Indienii au inventat un smartphone pentru nevazatori

smartphone blind

Se stie deja ca Samsung lucreaza la o tableta pentru persoane cu dezabilitati, iar in paralel in India se lucreaza la un telefon care se adreseaza nevazatorilor. Astfel in locul touchscreen-ului clasic s-a implementat un touchscreen special care poate sa transforme continutul in tipare ce pot fi atinse de nevazatori, avand forma literelor alfabetului Braille. Multi producatori de telefonie mobila au ignorant acest acest “mic” detaliu, dar indienii s-au gandit sa vina in ajutorul persoanelor nevazatoare.

Telefonul are o forma ciudata, fiind creat in campusul din Ahmedabad, la Centrul pentru Inovatie si Incubare Antreprenoriala.

Smartphone-ul nevazatorilor utilizeaza tehnologia Shape Memory Alloy, o creatie ce permite materialelor sa retina forma initiala, dar sa se mareasca sau sa se micsoreze cand este folosit. Momentan, exista un videoclip unde este prezentat telefonul functionand, dar cat de bun este si cat de functional poate fi, inca nu stim, dar macar putem admite ca ideea este geniala.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F2ZQU07UJXA[/youtube]

Acest telefon destinat nevazatorilor ar putea aduce sanse egale tuturor persoanelor care doresc sa foloseasca un telefon. Din pacate nu exista o data de lansare a telefonului, insa noi putem spune un mare Bravo indienilor !!!