Stiri

Fujitsu lucreaza la un sistem care transforma orice obiect intr-un ecran tactil

fujitsu touchscreen interface

Ne-am obisnuit deja ca foarte multe device-uri precum monitoarele, tabletele si smartphone-urile sa aiba touchscreen, dar cum ar fi daca am putea transforma un obiect banal, cum e hartia, intr-un touchscreen?

Fujitsu a dezvoltat un fel de scanner care poate detecta cu precizie degetele utilizatorilor si ceea ce este atins, creand un ecran tactil interactiv folosind obiecte din lumea reala.

In video de mai jos se poate vedem cum hartia si alte obiecte pot fi manipulate prin atingere ca si cum ai atinge un ecran touchscreen.

“Acest sistem nu utilizeaza nici un hardware special; este un dispozitiv format dintr-o camera web obisnuita si un proiector comercial. Capacitatile sale sunt realizate prin tehnologia de procesare a imaginii,” explica Taichi Murase, cercetator la Fujitsu Media Service System Lab.

Eliminand nevoia de a cumpara echipamente scumpe de ultima generatie (si care in momentul de fata nu sunt bine puse la punct).

Pe langa suprafetele plate, tehnologia, de asemenea, functioneaza si pe cele curbe si inegale, astfel incat se poate manipula cu usurinta continutul de la o carte.

Desi tehnologia este inca la “nivel de demonstratie”, cercetatorii de la Fujitsu vor sa dezvolte o versiune comerciala a sistemului in 2014.

Poate chiar o sa vedem aceasta tehnologie implementata in viitoarele console de jocuri sau de ce nu sa o vedem implementata si de catre producatorii de smart tv-uri, atunci peretele va deveni noul tau televizor!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I2l0qklSzks[/youtube]