Gadgeturi,  Video

YotaPhone – jumatate smartphone, jumatate e-reader

YotaPhone este unul dintre cele mai intresante smartphone-uri prezentate la Mobile World Congress 2013. Produs de rusii de la YotaDevice, YotaPhone este un smartphone high-end cu Android 4.1 Jelly Bean care dispune de doua ecrane de 4.3 inch iar ecranul LCD are o rezolutie de 1280×720 pixeli.

Vei spune ca smartphoneurile cu doua ecrane nu mai reprezinta o noutate, chiar anul acesta Japonezi de la NEC au lansat un smartphoneul cu doua ecrane pliabile.

Chiar daca nu este primul smartphone cu doua ecrane, Yotaphone este primul smartphone care are pe fata un ecran LCD iar pe spate un ecran EPD bazat pe tehnologia Eink (hartie electronica) care ramane pornit tot timpul.

Ecranul E-Ink este gandit sa afiseze anumite tipuri de informatii cum ar fi timpul, notificari sau o fotografie, fara a consuma bateria.

La fel ca la un e-reader ecranul E-ink conserva mai bine resursele decat o fac ecranele HD, astfel daca citesti un articol lung sau o carte, folosesti partea de e-ink care are un consum redus de energie, iar atunci cand vrei sa vizionezi o emisiune TV sau intri intr-o galerie foto, intorci telefonul pe partea cu ecranul LCD.

Anumite aplicatii, cum ar fi calendarul si vremea, pot rula nativ pe ecranul din spate, dar exista si o aplicatie prin care poti transfera diverse informatii pe ecranul E-Ink.

YotaPhone are un procesor dual-core Snapdragon MSM 8960 la 1.5GHz, 2GB RAM, spatiu de stocare 32GB si o baterie de 2100 mAh. Pe spate telefonul are o camera de 12MP iar pe fata o camera care filmeaza HD. Desi dispune de doua ecrane YotaPhone cantareste 140 de grame si are o grosime de 10mm.

Cand faci o fotografie si privesti pe ecranul principal, pe partea cealalta ecranul E-Ink le transmite celor ce urmeaza sa fie fotografiati sa zambeasca la camera.

YotaPhone umreaza sa fie lansat la nivel global in a doua jumatate a anului 2013. Reprezentantii de la YotaDevice nu au spus ce pret va avea smartphone-ul, dar banuim ca va fi unul destul de mare.

Ce parere ai despre YotaPhone?
Este util un astfel de telefon?

Poze YotaPhone:

Video YotaPhone:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=T6E6m1NiMDQ[/youtube]