MWC2013
Gadgeturi,  Stiri

New Edition News la Mobile World Congress 2013 – prima zi

MWC2013

Anul acesta si echipa New Edition News a participat pentru prima data la Mobile World Congress 2013 din Barcelona. Pentru prima zi si prima noastra participare intregul eveniment MWC pare coplesitor, zeci de mii de oameni, cozi care par interminabile, standuri numeroase, care mai de care sa te atraga, sa te impresioneze prin produse, servicii si mod de expunere.

In prima zi de MWC 2013 am aflat mai multe despre viitorul 4G – LTE de la forumul LTE organizat de compania chinezeasca ZTE. Am inteles astfel ca pe viitor utilizatorii de retele mobile nu isi vor mai face griji privind viteza de transfer a datelor iar totul se va intampla instant, ceea ce va deveni o adevarata normalitate. Mark Newman, CRO, Informa Telecom & Media a pornit discutia, iar Xiaodong Zhu, CTO, ZTE Europe a vorbit despre cum promisiunea de a livra 4G va deveni realitate prin ZTE Adaptive Cloud Radio.

Mark Newman la LTE Forum - ZTE

Tot privind spre viitor, insa nu foarte departe, la standul metaio – The Augmented Reality Company, dupa cum s-au proclamat chiar ei, am descoperit ca in domeniul publicitatii realitatea augmentata este cu adevarat la moda. Reprezentantul metaio a recunoscut ca realitatea augmentata nu mai este o noutate, multe companii si tari au implementat-o deja pentru a uimi si incanta publicul cu diverse “scamatorii” digitale. Noi am urmarit reclama realizata de metaio pentru aniversarea a 50 de ani ai companiei Lego:

[youtube width=”560″ height=”315″]http://www.youtube.com/watch?v=0ns-xWM9_QQ[/youtube]

Mare inghesuiala era mai ales la standul Firefox, unde toata lumea voia sa testeze noul telefon cu Firefox, sistemul de operare dezvoltat de Firefox si noile proprietati ale browser-ului construite pe HTML 5, cu un application store destul de interesant. L-am rugat pe John Bernard, Director de Marketing la Firefox OS sa ne prezinte un telefon cu sistemul de operare Firefox si ne-a aratat un ZTE Open, un smartphone care pe noi nu ne-a impresionat cu designul si nici cu specificatiile lui: un ecran HVGA de 3,5 inch, un procesor de 1 GHz, 512 Ram si o camera de 3,2 Mp. Cu toate acestea sistemul de operare Firefox OS ne-a surprins placut, este primul sistem de operare bazat integral pe HTML 5. Revenim cu un videoblog complet cu prezentarea Firefox OS in urmatoarele zile.

Standul Firefox la MWC 2013
Standul Firefox la MWC 2013

Ne-am bucurat sa ajungem chiar in prima zi de MWC 2013 si la standul Ubuntu. Stiam deja despre planurile companiei de a lansa sistemul  de operare Ubuntu (Linux) pentru telefoanele mobile si chiar telefonul Ubuntu. La Mobile World Congress 2013 Ubuntu a prezentat sistemul de operare pentru telefoane si tablete, ruland momentan pe gama de tablete si telefoane Nexus a celor de la Google.

Reprezentantul Ubuntu – Oren Horev – ne-a facut o demonstratie, care ne-a convins – sistemul ubuntu lucreaza foarte fluid, miscarile fiind foarte intuitive, ca si cand ai rasfoi paginile unei carti atunci cand navighezi in sistem, respectiv ca si cand ai face cartile de joc cand alegi sa deschizi alte functii. O functie care ne-a placut foarte mult si care nu este atat de bine pusa la punct nici pe sistemele Android, nici pe iOS este functia de copiere a textului si a imaginilor intr-un mod inedit si usor. In plus, o idee foarte buna a fost si aceea de a putea deschide in paralel mai multe functii si de a lucra in paralel. De exemplu citesti o pagina de internet si in paralel, deschizi si notitele unde poti face un rezumat, fara a parasi pagina de internet sau a naviga intre aplicatii. Mai multe detalii si demonstratia video o veti putea urmari in curand in sectiunea Video – New Edition News. Va garantam ca Ubuntu merita asteptarea!

Standul ubuntu la MWC 2013
Standul ubuntu la MWC 2013

Un gadget cool la Mobile World Congress 2013, despre care am scris si in articolul Primul ceas inteligent pentru iPhone si Android este ceasul de mana, smart – i’mWATCH, creat de firma italiana i’m S.p.A. din Milano (i’msmart.com). I’mWATCH ruleaza un sistem de operare bazat pe Android, adaptat acestui gadget, numit i’m Droid 2. Ceasurile smart i’mWATCH sunt realizate din aluminiu, titaniu, argint si aur, fiecare piesa are o lungime de 52,90 mm, o latime de 40,60 mm si o grosime de 10 mm, iar greutatea variaza de la 90 – 170 gr in functie de modelul ales.Ca specificatii tehnice, are o memorie de 4 GB, 128 MB RAM, procesor IMX233, ecranul este de 1.54″, cu o rezolutie 240×240 px si o densitate de 220 ppi. Bateria este reincarcabila, Li-Po 450 mA, ceasul se incarca prin USB sau printr-un incarcator si durata de viata este in medie de 24h. i’mWATCH iti permite sa preiei apelurile de pe telefonul ce ruleaza de la Android 4.0 in sus sau de la iOS 4 in sus, sa trimiti mesaje, sa navighezi pe retelele sociale. In plus, poti asculta muzica in format mp3. i’mWATCH este deja disponibil spre vanzare pe site-ul companiei si in magazine din Spania, Franta, Italia, urmand sa intre pe cat mai multe piete. Pana pe 28 februarie, i’mWATCH are pretul special de 299 euro, ca apoi sa fie vandut la pretul de 349 euro. Despre celelalte functii ale ceasului smart vei afla din filmul de prezentare realizat de New Edition News si reprezentantul i’mWATCH.

[youtube width=”560″ height=”315″]http://www.youtube.com/watch?v=kW_vMyG4pCQ[/youtube]