Stiri

A explodat bateria de la Galaxy Note

samsung galaxy note

Stirile de ultima ora din presa internationala au pus intr-o lumina nu tocmai favorabila smartphone-ul Galaxy Note. Unul dintre cele mai bine vandute telefoane ale companiei coreene Samsung – Galaxy Note- pare sa fi accidentat un barbat pentru ca i-a explodat bateria. Toate aceste probleme au aparut la aparatele care folosesc baterii lithium-ion care sunt cunoscute ca se incalzesc, iau foc sau chiar explodeaza.

Potrivit Associated Press un barbat a suferit arsuri de gradul II dupa ce bateria telefonului i-a explodat in buzunar. Conform relatarilor barbatul in varsta de 55 de ani mai avea in buzunar o baterie de rezerva atunci cand a avut loc explozia. Deocamdata nu se stie daca explozia a fost cauzata de bateria de rezerva sau de bateria din interiorul telefonului.

Nokia, Dell, Apple, Lenovo, Panasonic, Sharp, Toshiba, Hitachi, Fujitsu au retras de pe piata mai multe produse din cauza supraincalziri bateriilor lithium-ion.

Cel mai recent caz este cel al avionului Boeing 787 Dreamliner, unde toate aeronavele au fost retinute la sol pana in 2014 din cauza unui incendiu la bord provocat de acest tip de baterie.