Dragos Salamac
Noutati

BenQ se mentine numarul 1 in Romania la vanzarile de video-proiectoare

Dragos Salamac

Vanzarile de proiectoare cu rezolutie HD au inregistrat cea mai buna evolutie, BenQ detinand pe acest segment o cota de 65% pe piata romaneasca

Bucuresti, 19 noiembrie 2012 – BenQ, lider global pe piata de proiectoare cu tehnologie DLP®, a incheiat primele noua luni ale anului 2012 cu o cota de piata de 42% pe segmentul proiectoarelor, conform datelor publicate de compania FutureSource Consulting. Acest rezultat este egal cu suma vanzarilor obtinute de urmatoarele trei companii din topul realizat de FutureSource Consulting si plaseaza BenQ pe pozitia de lider al pietei romanesti de profil. BenQ a fost in ultimii patru ani numarul unu pe piata de video-proiectoare din Romania.

„Primele trei trimestre ale anului ne-au adus, pe langa o crestere pe segmentul proiectoarelor cu rezolutie WXGA, utilizate cu preponderenta in segmentul office si o evolutie foarte buna pentru proiectoarele utilizate acasa, ceea ce demonstreaza faptul ca tot mai multi consumatori isi doresc imagini la calitate cinematografica in propria locuinta”, spune Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, BenQ a obtinut in primele trei trimestre 2012 o crestere de trei ori mai mare a vanzarilor de proiectoare Home Cinema Totodata, BenQ se situeaza pe prima pozitie si pe segmentele vanzarilor de proiectoare XGA si WXGA, cu o cota de piata de 34.2%, respectiv 55,2%.

„Din punctul de vedere al distantei de proiectie, BenQ este lider atat pe segmentul modelelor care proiecteaza de la distanta scurta, destinate mediilor educationale si de business, cu o cota de 40,15%, cat si pe cel al proiectoarelor cu distanta de proiectie normala, avand o cota de piata care se ridica la 41,70%”, a mai spus Dragos Salamac.

Pe segmentul proiectoarelor 3D Ready, BenQ detine pozitia de lider in primele noua luni ale anului cu o cota de piata de 75%. Pe aceeasi pozitie se situeaza si in ceea ce priveste proiectoarele cu posibilitate de conectare la retea, avand o cota de 38%, respectiv 45% pe segmentul proiectoarelor stand alone.

BenQ Romania isi propune consolidarea pozitiei de lider pe piata romaneasca de proiectoare focalizandu-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potential in urmatoarea perioada: home si office.