Gadgeturi

HTC J Butterfly, primul phablet Full HD cu 1080p disponibil in Japonia

Inca din vara acesta se zvonea ca HTC pregateste primul phablet Full HD cu 1080p din lume, care urma sa fie disponibil din toamna la operatorul american Verizon.

Iata ca toamna a sosit, iar HTC va lansa pana la urma in premiera mondiala primul phablet Full HD, dar in decembrie prin intermediul operatorului japonez KDDI. Terminalul se numeste HTC J Butterfly si va avea un ecran de 5 inch cu o rezolutie Full HD de 1920×1080 cu o densitate impresionanta a pixelilor de 440 ppi.

HTC J Butterfly va rula Android 4.1 Jelly Bean, completat de Sense 4 pe o platforma hardware gestionata de un procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 quad-core la 1,5 GHz, 2GB memorie RAM si memorie interna de 16GB. Totusi piesa de rezistenta va ramane ecranul incredibil, HD Super LCD 3, fiind urmatoarea generatie a panoului Super LCD 2 de folosi la HTC One X. HTC J Butterfly va avea o camera de 8 MP, suport pentru carduri microSD, compatibilitate 4G LTE si o baterie de doar 2020 mAh, toate intr-o carcasa de 9,1 mm grosime.

Momentan singurul dezavantaj al phabletului HTC J Butterfly ar fi legat de disponibilitatea exclusiva pe piata japoneza, dar noi totusi speram ca acest ”fluture” sa-si ia zborul si catre alte continente inclusiv Europa.