Olympus
Noutati

Noutati de la Photokina 2012

Olympus

Bucuresti, 27 septembrie 2012 – Olympus a anuntat lansarea a doua noi modele din seria cu obiective interschimbabile PEN, patru noi obiective pentru sistemul Olympus Micro Four Thirds, brandul STYLUS si modelul lider din zona de camere compacte, XZ-2, in cadrul evenimentului ce a avut loc la Photokina in perioada 18-23 septembrie 2012.

Olympus E-PL5 si E-PM2

Modelele PEN: E-PL5 & E-PM2

Olympus a integrat in seria de camere PEN impresionantul senzor Live MOS disponibil pe modelul Micro Four Thirds premiat, OM-D. Rezultatul se concretizeaza in noile camere PEN Lite (sau E-PL5) si PEN mini (E-PM2), care combina cea mai buna calitate a imaginii din aceasta clasa cu designul remarcabil care a transformat seria PEN intr-o necesitate pentru entuziastii produselor reprezentative si pentru design. Noul sensor face echipa buna cu o alta componenta a camerei OM-D – procesorul de imagine TruePic VI – pentru a propulsa FAST AF, care transforma focalizarea automata a noului duet PEN intr-una comparabila cu cea fulgeratoare a camerei O-MD E-M5. Ca si celelalte modele PEN, ambele modele nou lansate sunt foarte usor de folosit – utilizatorii se vor indragosti de ecranul rabatabil cu control tactil al camerei PEN Lite. Ambele camere au incorporat un stabilizator de imagine care asigura claritatea inregistrarilor cu orice obiectiv, 12 Filtre Art usor de aplicat si o legatura directa wireless cu retelele de socializare pentru distribuirea imaginilor cu un telefon smartphone. Atât modelul PEN Lite cât si PEN mini vor fi disponibile din luna octombrie in kit cu un obiectiv de precizie, silentios – M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 IIR.

Sistemul Olympus Micro Four Thirds are inca patru obiective

Olympus a promis detinatorilor de camere PEN si OM-D o gama completa de obiective interschimbabile si accesorii, iar lansarea a patru noi obiective Micro Four Thirds vine sa respecte promisiunea. Aceasta generatie noua ofera inginerie optica la cel mai inalt standard pentru oricine apreciaza imagini la calitate de top – de la pasionatii de cadre macro, la posesorii de PEN ce doresc instantaneele obtinute rapid si fotografii ambitiosi care apreciaza designul exceptional.

Noul obiectiv rezistent la praf si stropire, M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 (120mm*) Macro, este ideal pentru utilizarea in spatii de exterior. Focalizarea extrem de silentioasa si magnificarea 1:1 de pâna la 19cm face ca acest obiectiv robust sa fie perfect pentru prim-planuri din natura la rezolutie mare, dar potentialul sau imagistic este impresionant, indiferent care este subiectul fotografiat. Efectul impresionant circular bokeh, comutatorul practic de Limitare Focus si eliminarea efectului nedorit de reflexie a luminii il fac extrem de atractiv pentru posesorii de camere high-end O-MD E-M5 sau, bineinteles, de PEN.

Obiectivul de calitate cu diafragma mare, M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8 (34mm*), se afla inca in faza de proiectare. Acest obiectiv compact va incorpora un sistem de focalizare sofisticat destinat special fotografierii de top a instantaneelor.

Cel de-al treilea obiectiv dintre cele patru este un obiectiv de colectie. O versiune eleganta, in negru, editie limitata a obiectivului superangular deja existent, M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 (24mm*) “Street Photography”, ce include un parasolar si un capac din metal.

Surpiza este obiectivul super-accesibil si ultra-subtire, Body Cap 15mm (30mm*) 1:8.0, proiectat pentru fotografierea in miscare, foarte potrivit pentru modelele PEN.
Obiectivul de 17mm va fi disponibil spre comercializare la inceputul anului 2013, in timp ce toate celelalte trei obiective vor fi disponibile din luna octombrie 2012.

Brand-ul STYLUS – Make your story!

Acesta grupeaza toate camerele digitale compacte Olympus sub un singur nume. Seria STYLUS isi face debutul in toamna anului 2012.

STYLUS subliniaza determinarea Olympus de a crea produse care raspund nevoilor si dorintelor variate ale unor moduri de viata diferite. Scopul este de a oferi utilizatorilor o cale pentru “a-si spune povestea”, combinând cinci elemente – tehnologie, design, stil, inteligenta si activitate – in moduri diferite pentru a imbunatati experienta fotografica a utilizatorilor. Prin intermediul STYLUS, Olympus intentioneaza sa inlesneasca accesul la bucuria fotografiei creative, indiferent de vârsta, sex, experienta, sau cunostinte. Cu o camera STYLUS, fotografierea este in egala masura facila si captivanta. Aceste camere nu doar surprind cu usurinta fiecare moment crucial din fiecare “poveste” individuala, dar ofera si o gama impresionanta de caracteristici exclusive pentru a imbogati si a face mai expresiva acea poveste. In prezent, camerele digitale sunt prezente pretutindeni deoarece oamenii inregistreaza aspectele importante din viata prin intermediul imaginilor. STYLUS poarta inregistrarea povestii la un nou nivel, oferind un nou set de valori si modalitati noi de a te bucura de fotografia digitala.

Olympus XZ-2

Olympus STYLUS XZ-2 redefineste categoria compacta: Ultra-luminoasa, ultra-usoara, inalta calitate

Un nou capitol pentru categoria de camere compacte high-end. Precum modelul premiat care il precede, XZ-1, noul Olympus STYLUS XZ-2 aduce o calitate extraordinara a imaginii in categoria camerelor compacte, fiind dotata cu cel mai luminos obiectiv din clasa zoom. De aceasta data camera dispune si de control personalizabil pentru a facilita obtinerea exacta, dar si rapida a cadrelor dorite de catre fotografii ambitiosi.

Olympus-XZ-2 ecran rabatabil

In plus, pune la dispozitie un nou ecran rabatabil sensibil la atingere, un puternic procesor de imagine TruePic VI, inregistrare video Full HD si compatibilitate FlashAir™ pentru transmiterea directa a imaginilor catre retelele de socializare.

Olympus-XZ-2 optica

XZ-2 este o camera compacta, puternica, indelung asteptata de profesionisti, dar si de fotografii amatori entuziasti – hibridul care combina excelenta optica cu controlul manual al unei camere D-SLR si imbatabila greutate redusa specifica camerelor compacte.

Programul MyOlympus – 3 ani garantie!

Incepand cu data de 1 iunie 2012, toate camerele foto, binoclurile si reportofoanele Olympus au 3 ani garantie. Pentru a beneficia de acest avantaj, clientii care au cumparat un produs Olympus din Romania dupa data amintita, trebuie sa inscrie produsul pe site-ul www.myolympus.ro in maximum 6 luni de la data de achizitie.