Toshiba la IFA 2012
Noutati

Fii inspirat, fii contectat! Toshiba la IFA 2012

Toshiba la IFA 2012

Toshiba, dezvoltare la varf cu Quad Full HD (4K) TV

Noua si mai inteligenta gama Smart TV

Gama Ultrabook™ extinsa, tot ce e mai bun din laptop si tableta

Noi echipamente cu Windows 8

MediaGuide pentru tablete cu Android™, pentru un mai bun control al vizionarii

Noi boxe orizontale, camere video si proiectoare

Energy Places, promisiunea Toshiba SMART pentru mediu

Toshiba Europe GmbH anunta cele mai noi inovatii in materie de TV, PC si tablete, la IFA 2012 Berlin.Toshiba demonstreaza posibilitatile nenumarate pe care le ai cu o serie de echipamente ce ofera utilizatorului tot mai multe oportunitati de a se bucura de peisajul digital. Dintre cele peste 160 de produse expuse la standul Toshiba de la IFA, cele mai importante sunt ecranele Quad Full HD (4k), un nou si inovativ Ultrabook™, introducerea gamei Windows 8 si demonstratii ale interconectarii aparaturii, aceesarea continutului din cloud si partajarea acestuia intre echipamente.

Andy Bass, Vice President, DS, Sales and Marketing Europe: “Stim ca oamenii folosesc o varietate de echipamente pentru a se bucura de continutul digital”. In calitate de jucator de top in piata de TV si in industra de PC-uri, ne-am folosit de experienta vasta si de anii de cercetare si dezvoltare pentru realizarea noilor produse. Gama extinsa permite utilizatorilor sa acceseze potentialul cloud-ului, sa partajeze continut intre echipamente si sa profite de toate avantajele lumii digitale atat pentru divertisment, cat si pentru lucru.”

Realitatea, redata perfect in imagini

Toshiba prezinta, in premiera, un nou standard de calitate a imaginii prin televizoarele Quad Full HD (4K), cu diagonale de pana la 84 inci (213 cm). Cu acelasi focus pe calitatea vizionarii, Toshiba ofera o experienta de film extraordinara, acasa, prin noile TV-uri Quad Full HD (4k) de inalta rezolutie. Noile televizoare de inalta calitate afiseaza imagini exceptionale Quad Full HD, in timp ce platforma de procesoare CEVO ENGINE 4K ofera claritate, detalii si profunzime imaginii.

Smart TV-uri si un 3D impresionant

Cu Full HD, rezolutie 1920 x 1080p, si paneluri LCD 16:9 cu iluminare Edge LED, Toshiba urca la un nou nivel cu noua tehnologie Smart TV, odata cu seriile TL938 si RL938. Cu WiFi® integrat, acces usor la portalul Toshiba Places, USB Video Recording¹, Intel® WiDi, Open Browser² si compatibilitate Skype™, alaturi de o integrare excelenta cu tablete si smartphone-uri, cantitatea foarte mare de continut online devine, in sfarsit, accesibila. TL938 este 3D Ready, cu functionalitati 3D impresionante si functie de conversie video din 2D in 3D atunci cand utilizatorii folosesc ochelarii Toshiba Active Shutter 3D (vanduti separat).

Seria WL938, cu o rama extrem de subtire cu elemente de design JACOB JENSEN, completeaza gama de televizoare cu ecrane de 139 cm (55”), 119 cm (47”) si 107 cm (42”). Seria ofera o experienta 3D instantanee multumita celor patru perechi de ochelari inclusi si prin functia de conversie a continutului 2D in 3D, crescind astfel posibilitatea de a urmari si mai mult continut 3D.

Ca parte din promisiunea sa de a dezvolta Smart TV-uri inovatoare, Toshiba a devenit unul dintre membrii bordului Smart TV Alliance.

Noi Ultrabook-uri™ ce intregesc gama

Noul Satellite U920t este un UltrabookTM cu Windows 8 si, in plus, cu capacitatea de a se transforma imediat, dintr-un portabil cu tastatura si touchpad, in tableta cu un touchscreen pe care functioneaza gesturi cu cinci degete. Performanta oferita de un laptop si uzabilitatea unei tablete, Satellite U920t este un laptop convertibil cu ecran de 31,8 cm (12.5’’) wide si touchscreen, dar si cu o viteza de raspuns incredbila si pornire in cateva secunde.

Tot gamei foarte populare de Ultrabook-uri™ Toshiba se alatura si Satellite U940, un model competitiv ce ofera mobilitatea unui Ultrabook™ si specificatii tehnice pentru performanta, precum cea de-a treia generatie de procesoare Intel®, placa grafica dedicata si o selectie practica de porturi precum HDMI®, Ethernet si doua USB 3.0.

Colectia Windows 8

Pe langa nou-lansatele Satellite U920t si Satellite U940, Toshiba prezinta o gama de echipamente proiectate pentru Windows 8. Istoricul si experienta in piata de PC-uri a permis Toshiba sa dezvolte echipamente optimizate pentru diferite tipuri de consum si creatie de continut. Posibilitatea practica a convertirii lui U920t intr-o tableta demonstreaza functiile touch ale Windows 8. Tot pe tehnologie touch functioneaza si computerul Toshiba LX830 58,4 cm (23”) all-in-one si laptopul Satellite P845t 35,6 cm (14”).

Un alt produs inovativ proiectat pentru Windows 8 este Satellite U840W, primul3 Ultrabook™ cu ecran 21:9, ce ofera posibilitatea de urmari continut multimedia in format cinema si cu un impresionant sunet harman/kardon®, imbunatatit de SRS Premium Sound 3D™. Mai mult, tehnologia unica a Toshiba de impartire a ecranului face posibila organizarea acestuia in noua arii diferite, simultan.

Toshiba MediaGuide – cel mai bun prieten al TV-ului

Noua aplicatie Toshiba MediaGuide4 permite tabletelor cu AndroidTM precum Toshiba’s AT300 sa ofere utilizatorilor un control total al televizorului. Aplicatia dispune de un ghid electronic de programe (EPG) si, cu ajutorul functionalitatilor touch ale tabletei, utilizatorul poate schimba canalul, sa impartaseasca celorlalti numele programului la care se uita, ora difuzarii programului preferat, inclusiv in retelele sociale. Alte functionalitati permit acestora sa seteze mementouri sau sa inregistreze³ programe pe care sa le urmareasca atunci cand doresc. Mai multe informatii despre distributia sau despre regizorul unui film sunt disponibile doar printr-o atingere a titlului din EPG. Sunt sugerate filme de acelasi regizor, cu aceiasi actori sau din aceeasi categorie la o singura apasare distanta. Indiferent daca e transmisiune sau Video On Demand din Toshiba Places, aplicatia Toshiba MediaGuide este cel mai bun prieten al televizorului tau.

Tablete expuse

La IFA 2102, Toshiba expune principalele sale tablete. Pe langa Satellite U920t, Ultrabookul™ convertibil ce ofera functionalitatea unei tablete, celelalte doua produse folosesc platforma AndroidTM. Toshiba AT300, de 25,7 cm (10,1’’), este o tableta cu AndroidTM 4.0 si procesor NVIDIA® Tegra® 3. In ciuda unei grosimi de doar 8,95 mm, Toshiba AT300 vine cu o serie de interfete si porturi printre care microUSB, SD standard, microHDMI®, WLAN, Bluetooth® 3.0, si, in functie de model, mobile broadband. Pe de alta parte, noua Toshiba AT270 este o tableta de 19,6 cm (7,7’’) cu ecran AMOLED. AT270 ruleaza tot AndroidTM 4.0 si are un procesor NVIDIA® Tegra® 3. Cu o marime potrivita, AT270 are o baterie ce permite utilizarea indelungata, dar si o serie de porturi si interfete integrate, precum microUSB, microSD, WLAN, si Bluetooth® 3.0.

Accesorii pentru sunet si imagine la IFA 2012

Doua noi boxe orizontale debuteaza la IFA 2012. Toshiba 3D Sound Bar SB1 – SBK1 este o boxa cu design clasic, ce mareste semnificativ volumul televizorului. Toshiba Mini 3D Sound Bar cu Subwoofer – SBM1W, mica si compacta, este o boxa versatila, de uz general, ce poate servi ca sistem audio pentru televizoare prin interfata Bluetooth®, dar care poate fi conectata si la echipamente precum smartphone-uri, tablete and laptopuri.

Gama Camileo se imbogateste cu trei noi camere Full HD. CAMILEO BW20 este o camera pentru exterior, rezistenta, de format candy-bar, ideala pentru sporturi, in timp ce CAMILEO S40 este o camera subtire si usoara, de buzunar, de format pistol. CAMILEO X150 este o camera mica ce dispune de zoom optic de 10x.

Nou-anuntatele proiectoare NHX21A si NHW22A ofera o durata de viata extinsa, de pana la 20.000 de ore5 si sunt o extensie perfecta pentru proiectorul SHX10, lansat recent.

Controleaza consumul de energie si administreaza casa

Toshiba demonstreaza ‘Energy Place’, un serviciu de management energetic – HEMS (Home Energy Management Service) – cu posibilitate de vizualizare si de control de la distanta cu ajutorul PC-urilor, tabletelor, smartphone-urilor si chiar a televizoarelor conectate. Utilizatorii pot accesa serviciile de acasa intr-un mod simplu si convenabil de pe aproape orice echipament inteligent, in functie de locul in care se afla, si sa administreze consumul de energie, securitatea sau chiar utilitatile. Energy Place este urmatorul pas logic al Toshiba, ce combina know-how-ul din experienta produselor digitale cu eficienta energetica si domeniul smart grid. Totodata, Energy Place raspunde interesului tot mai crescut al consumatorilor in servicii eficiente energetic, ce ii ajuta sa-si administreze consumul, utilitatile si sa reduca factura electrica.

Toshiba subliniaza inca o data angajamentul in domeniul HEMS prin implicarea companiei in Lyon Confluence, unul dintre cele mai remarcabile proiecte de orase smart eco din Europa. Conceptul Smart Community include introducerea unor sisteme complete de administrare a energiei, care ajuta atat consumatorul privat, cat si intreprinderile si comunitatile sa monitorizeze, analizeze si, in final, sa reduca consumul de energie. Acest lucru este atins in patru pasi: (i) Positive Energy Buildings, (ii) un sistem in care cetatenii impart aceeasi masina electrica, alimentata prin panouri fotovoltaice, (iii) un sistem de audit energetic pentru locuinte si (iv) un sistem de management al energiei in cadrul comunitatii (Community Energy Management System) pentru planificarea si monitorizarea modurilor in care este folosita energia in districtul Lyon.

¹Disponibilitatea depinde in functie de tara.
²Caracteristica Open Browser; este posibil unele pagini sau o parte din continut sa nu fie disponibile in unele tari.
³ Pentru lapropturile vandute, potrivit unui studiu Toshiba din august 2012.
4MediaGuide si functia de inregistrare nu sunt disponibile in toate tarile.
Android si Google Play sunt marci care apartin Google, Inc.
Marca Ultrabook apartine Intel Corporation in SUA si/sau in alte tari.
5. Estimare: Durata de viata a unei surse de lumina este de aproximativ 20.000 ore, in functie de conditiile de utilizare.
La o folosire de 8 ore pe zi, cinci zile pe saptamana, durata este de 20.000 de ore. Sursa de lumina are o garantie de 6.000 de ore.
Toate marcile mentionate apartin proprietarilor lor.
Produsele, caracteristicile produselor si specificatiile exacte depind de model si de disponibilitatea locala..