asus computex 2012
Monitoare

Nou la Computex 2012: Asus a prezentat monitoarele Thunderbolt, 3D, WiDi si multitouch

asus computex 2012

Asus a venit la Computex 2012 cu patru monitoare noi: unul cu ochelari 3D pasivi, unul multitouch, unul cu display Wireless si unul cu tehnologia Thunderbolt.

Asus Thunderbolt monitor

Fiecare model este performant si special in felul lui dar noua ne-a atras atentia monitorul Asus cu Thunderbolt. Acesta este un monitor de 27 inch Full HD 1080p cu rezolutia de 1920 x 1080 pixeli, pe partea din spate monitorul areĀ  o intrare de 3,5mm pentru casti, porturi HDMI, DVI si DisplayPort despre care am vorbit si la monitorul ViewSonic VP3280-LED. Nu se stie deocamdata pretul, nici data la care va intra pe piata.

Asus WiDi

Un alt model interesant prezentat la Computex 2012 este un monitor de 27 inch cu rezolutie 1920 x 1080 ce integreaza tehnologia Intel Wireless Display (WiDi). De asemnea, dispune de un constrast de 80,000,000:1 si are un timp de raspuns de 1ms. Daca nu vrei sa optezi pentru conectarea wireless, monitorul vine cu o intrare DisplayPort, doua intrari HDMI. Monitorul WiDi mai are integrat si doua boxe stereo de 2 watt.

Asus Multitouch Display Computex 2012

Monitorul multitouch prezentat de Asus are un ecran IPS de 23 de inch cu rezolutie de 1920 x 1080. Pentru ca are multitouch monitorul poate fi pozitionat astfel incat mai multe persoane il pot privi de sus si sa se poata juca asemeni ca pe o tableta. Monitorul raspunde foarte bine la atingere si poti sa folosesti chiar si 10 degete simultan. Pe partea de conectivitate vine cu un port USB 3.0, HDMI, VGA si DisplayPort. Monitorul Asus multitouch a fost gandit sa functioneze impreuna cu interfata Metro din sitemul de operare Windows 8 ceea ce inseamna ca acest model va fi disponibil de abia dupa lansarea Windows 8.

Asus MHL 3D

Ultimul este un monitor IPS 3D 1080p de 27 inch care vine cu un port MHL care permite conectarea tabletelor si telefoanelor. Din pacate monitorul merge numai cu ochelari 3D pasivi astfel cand vizionati in mod 3D va trebui sa gasiti unghiul potrivit. Chiar si cand veti gasi unghiul potrivit imaginea 3D nu este redata foarte bine, ceea ce probabil va fi imbunatatit pana la momentul lansari lui pe piata. Monitorul poate fi conectat la calculator prin porturile DVI si HDMI. Urmeaza sa revenim cu noi informatii despre data lansari si pret.