Televizoare

LG va lansa in curand cel mai subtire televizor OLED de 55 inch

Prezentate pentru prima oara in 2007 de catre Sony la CES televizoarele OLED erau disponibile numai in dimensiuni de 11 si 27 inch, dar acum in 2012 LG si Samsung au prezentat in premiera la CES televizoare OLED de 55 inch.

La fel ca si televizoarele cu plasma televizoarele OLED nu au iluminare din spate, care este necesara la televizoarele cu led tocmai pentru a oferi un contrast foarte mare si nuante profunde de negru. Fara acel modul de iluminare din spate televizoarele OLED sunt mai subtiri si mai usoare.

In cadrul unui eveniment din Monaco LG a prezentat modelul 55EM9600 care vine cu tehnologia White OLED numita si WOLED. LG se lauda ca au imbunatatit tehnologia OLED care in momentul de fata are doar 3 culori prin tehnologia WRGB OLED a fost introdus un alb discret deasupra standardului RGB precum si un filtru de culoare. Aceste imbunatatiri produc culori mai vii in comparatie cu standardul obisnuit RGB al televizoarelor OLED.

LG EM9600 WRGB

Modelul 55EM9600 este un televizor OLED foarte subtire care are o carcasa de numai 4mm si o rama de 1mm avand un design minimalist, cu un cadru metalic mat cu logo-ul LG iluminat. Partea din spate a televizorului este compusa din carbon armat cu fibre din material plastic, care are rol de a consolida si de a reduce din greutate, astfel televizorul LG 55EM9600 cantareste doar 10kg.

LG EM9600 back

Pentru cei care vor sa isi monteze televizorul pe perete si nu vor sa dea gauri, LG 55EM9600 vine cu support adjustabil care iti permite sa montezi televizorul la ce inaltime doresti.

LG EM9600 adjustable stand

Toate intrarile cat si tunerul televizorului au fost intregrate intr-un media hub extern care se afla in suportul televizorului avand si functie de media player si digital video recorder. Imaginea video si audio sunt transmise printr-un cablu optic transparent care face legatura intre televizor si media hub, unde se gasesc patru intrari HDMI, trei porturi USB, un jack Ethernet si Wi-Fi.

LG 5EM9600 Base inputs

LG intentioneaza sa inceapa vanzarea modelului 55EM9600 in Europa, Asia si America de Nord in a doua jumatate a acestui an. Se speculeaza ca va avea un pret de 8000 USD cu 1000 USD mai putin decat cel cerut de Samsung pentru modelul ES9500.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h63RwGy2Ae4[/youtube]