sharplcd
Stiri

Tehnologia IGZO intra in productia ecranelor LCD Sharp

sharplcd

Recent in Japonia la fabrica din Kameyama, Sharp a anuntat intrarea in productie a primelor ecrane LCD care folosesc semiconductoare cu Indium Gallium Zinc Oxide sau pe scurt – IGZO.

Tehnologia IGZO, reprezinta o replica adusa ecranelor bazate pe tehnologia OLED create de LG sau Samsung.

Un avantaj major al utilizarii semiconductoarelor IGZO este dat de posibilitatea de a utiliza tranzistori mult mai mici cu un consum redus de energie, avantaj care se va reflecta in ecrane foarte subtiri.

Pentru imagini cat mai clare, Sharp foloseste pe noile ecrane aceeasi tehnologie de calibrare foto intalnita la televizoarele Aquos.

Momentan productia este focusata pe ecrane cu dimensiuni mici pana la medii utilizabile pe telefoane, tablete si monitoare, cel mai mare atingand dimensiunea de 32 inch cu rezolutie de 3840×2160 cu 140 pp.

La notebook-urile HD displayul de 10 inch va avea rezolutie de 2560×1600 cu 300 ppi, iar la tabletele de 7 inch rezolutia va fi de 800×1280 cu 217 ppi.

Conform zvonurilor, Apple se afla printre cei interesati, ceea ce ne duce cu gandul ca probabil noul iPhone va detine un astfel de ecran.