Gadgeturi

Noul IPad a ajuns astazi si in Romania


De astazi Romania se numara printre tarile celui de al doilea val de lansari al noului IPad, tableta sosind in tara noastra la doar o saptamana dupa lansarea din Statele Unite.

Totusi singurele magazine online care au prezentat pana acum preturile noului IPad sunt: eMag.ro, koyos.ro si www.iStyle.ro, fiind disponibil in toate variantele de culoare (alb si negru) si de dotari (Wi-fi si 4G).

Cel mai ieftin IPad modelul nou in varianta 16Gb, WiFi, costa 2199 lei, iar varianta cea mai scumpa cu 64Gb si conexiune 4G, costa 3669 lei. Totodata IPad 2 va costa mai putin de acum, 1799 lei in varianta 16Gb WiFi.

Cei mai importanti competitori ai Apple pe acest segment sunt Samsung, Motorola, Asus sau Toshiba, iar preturile produselor acestor companii variaza in jurul sumei de 2000 de lei, insa unele modele ofera stocare mai generoasa fata de IPad.

Un alt aspect de mentionat este ca noul IPad este tableta cu cea mai mare rezolutie a ecranului, 2048 x 1536 pixeli, dar este batuta la grosime de Toshiba AT 200, iar la puterea procesorului de Asus Transformer Prime. Cu toate acestea cel putin doua tehnologii de pe noul IPad au un viitor promitator: conexiunea la retelele 4G, pentru viteze de transfer de peste 40Mbps si Bluetooth 4.0.