Gadgeturi

Astazi se da startul tehnologiei la Barcelona – Mobile World Congress 2012

Astazi se va da startul targului de la Barcelona, Mobile World Congress, care va scoate in evidenta trendurile anului 2012 in privinta smartphone-urilor si nu numai.

Dintre acestea enumeram cele mai importante lansari care vor avea loc la Mobile World Congres 2012.

Lansare spectaculoasa la Huawei cu terminalele Ascend D quad, Ascend D quad XL si Ascend D1

Compania chineza Huawei are planuri mari pentru Europa, iar in acest sens a pregatit o linie interesanta de telefoane inteligente. Cel mai puternic dintre ele este Huawei Ascend D quad care integreaza un ecran IPS de 4.5 inch cu rezolutie HD de 1280×720 pixeli. Procesorul este Huawei J3V2 quad-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spatiu de stocare si ruleaza Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ascend D Quad dispune de sunet 5.1 surround de la Dolby Mobile 3.0 Plus, iar camera principala are 8 MP cu autofocus si filmeaza cu 1080p. Terminalul mai dispune de un dual LED flash si HDR, iar bateria este de 1.800 mAh. Legat de conectivitate Huawei Ascend are 3G cu viteze de download de pana la 21 Mbps, bluetooth 3.0, Wi-Fi in standardele b/g/n.

Terminalul Huawei Ascend D quad XL difera la frecventa procesorului quad-core care este de 1.5 GHz si bateria de 2.500 mAh. Restul specificatiilor sunt identice cu terminalul Ascend D quad.

Ultimul din gama este Huawei este Ascend D1 fiind un smartphone dual-core la 1.5 GHz, Android 4.0, ecran IPS de 4.5 inch cu rezolutie HD, camera de 8 MP care filmeaza la 1080p, camera frontala de 1.3 MP. Bateria este de 1.670 mAh iar restul specificatiilor hardware in ce priveste conectivitatea sunt similare cu D quad si D quad XL.

Lista de preturi nu a fost facuta publica, dar Huawei ne-a spus ca Huawei Ascend D quad, Huawei Ascend D quad XL si Huawei Ascend D1 vor ajunge pe piata inainte de vara lui 2012.

ViewSonic lanseaza  terminalul ViewPhone 4s

Smartphone-ul celor de la ViewSonic, ViewPhone 4s aduce cu iPhone 4S prin rezolutia display-ului de 640×960 pixeli, idem cu ecranul lui iPhone 4 & iPhone 4S. Tehnologia ecranului este Super Clear IPS LCD, de 3.5 inch, iar procesorul este  single core de 1 GHz, camera principala de 5 MP si secundara de 0.3 MP, functie dual-sim si Android 4.0, cu o grosime de aproximativ 10 mm. Este asteptat sa fie lansat in august 2012 pe piata din SUA la pretul de 499 dolari.

LG va prezenta sase terminale noi cu Android

Compania sud-coreeana va prezenta in cadrul MWC 2012 sase terminale cu Android. Unele modele sunt cunoscute, cum ar fi: LG Optimus LTE, LG Optimus 3D Max, LG Optimus 4X HD, LG Optimus Vu, iar pentru altele urmeaza sa aflam detaliile oficiale – seria L cu L3, L5 si L7.

Intr-un interviu CEO-ului LG, Dr. Jong-seok Park a afirmat:

“LG va aduce smartphone-urile premium la un alt nivel in 2012 cu o combinatie intre performanta de top, calitatea display-ului si designul sofisticat. Smartphone-urile noastre din 2012 vor fi capabile in testele de benchmark sa stabileasca rezultate pe care altii se vor chinui sa le atinga.”

Nu ne ramane decat sa asteptam sa ne convigem!

Taiwanezi de la HTC vor lansa HTC One X

HTC va sustine un eveniment pentru presa la Barcelona si va prezenta oficial si HTC One X – primul smartphone quad-core din portofoliul HTC. In momentul de fata avem informatiile complete privind One X. Terminalul va avea un ecran Super LCD de 4.7 inch cu rezolutie HD de 1280×720 pixeli, 16 milioane culori, protejat cu gorila glass din generatia a doua. HTC One X va avea un procesor Tegra 3 quad-core la 1.5 GHz, 1 GB RAM, 32 GB spatiu de stocare, fara slot pentru microSD, totusi HTC si Dropbox vor oferi 25 GB spatiu in cloud. Terminalul ruleaza Android 4.0 cu Sense UI 4.0.iar conectivitatea este asigurata de un modem 3G cu viteze de pana la 21 Mbps, Wi-Fi in toate standardele, jack de 3.5 mm, microUSB, GPS. Camera pricipala este de 8 MP si filmeaza la 1080p, iar camera secundara se ridica la 1.3 MP. Bateria este de 1.800 mAh, iar telefonul cantareste doar 130 de gr. si are o grosime de 9.29 mm. Pretul estimat este undeva la 700 de euro.

 

Sony Xperia U, Xperia P si Xperia S

Sony va prezenta trei terminale la MWC Barcelona din seria Xperia: Xperia U Xperia P si Xperia S. Sunt terminale normale, cu camere foto de top si specificatii hardware ce nu le incadreaza in segmentul super-smartphone precum quad-core-urile de la LG, Huawei si HTC.

Samsung Galaxy Beam, un smartphone cu mini-proiector

Samsung Galaxy Beam este un smartphone aparte care vine acum si in Europa si iese in evidenta prin mini-proiectorul de 15 lumeni ce-i permite sa proiecteze la o diagonala de maxim 50 inch. Restul specificatiilor hardware nu-l scot in evidenta, nefiind plasat in segmentul de top. Display-ul este de 4 inch cu rezolutia clasica de 480×800 pixeli, 16 milioane culori, iar procesorul este dual-core la 1 GHz. Spatiul de stocare este de 8 GB si dispune de un slot pentru microSD de pana la 32 GB. Terminalul ruleaza sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread cu TouchWiz. Conectivitatea este 3G cu viteze de pana la 14.4 Mbps, Wi-Fi in standardele b/g/n, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm. Camera foto principala este de 5 MP cu autofocus, iar cea secundara de 1.3 MP.

Bineinteles ca cei de la Samsung ne vor rezerva si alte aparitii spectaculoase in cadrul MWC 2012, urmand sa revenim cu ele.

 

Chinezi de la ZTE vor prezenta Mimosa X in varianta cu Windows Phone Tango

ZTE Mimosa X va avea mai mult de o versiune, aparent urmand sa se lanseze atat cu Android, cat si cu Windows Phone Tango. Varianta Tango a handsetului, conform lui WP Dang va sosi doar in China si pe pietele emergente. Cu aceasta invazie de telefoane chinezesti cu cel mai nou Android si cel mai nou Windows Phone, ne intrebam cum vor reusi producatori ca Motorola, Sony sau chiar Nokia sa tina pasul…  Windows Phone Tango va fi o varianta de OS pentru handseturi low end, cu specificatii mai modeste decat cerintele lui Mango.

Vom reveni cu noi informatii despre lansarile din cadrul Mobile World Congres Barcelona 2012.