Lumix DMC-FT4
Noutati

LUMIX DMC-FT4

Lumix DMC-FT4

Profil ranforsat, functii avansate GPS, imagine de inalta calitate pe foto si video – propunerile Panasonic LUMIX DMC-FT4

Panasonic prezinta noul model LUMIX DMC-FT4, parte din seria de camere foto digitale ranforsate FT, special concepute pentru utilizarea in orice activitate chiar si in sporturile extreme. Camera este rezistenta la apa, pana la adancimi de 12 m, dar si la caderi de la maximum 2m, la temperaturi scazute de pana la -10 grade Celsius si la praf.

DMC-FT4 vine echipata, totodata, cu un sistem incorporat GPS ce ofera acces la peste un milion de informatii despre localizarea geografica, dar si date speciale cum ar fi cele generate de compas, altimetru si barometru, foarte necesare utilizatorilor care iubesc aventura in aer liber.

Desi DMC-FT4 este o camera al carei obiectiv principal este sa reziste la operarea in medii neprielnice, calitatea imaginilor a primit si ea o atentie speciala din partea inginerilor Panasonic. Obiectivul LEICA DC VARIO-ELMAR cu unitate optica pliabila, senzorul de 12,1-megapixeli Hi-Speed CCD si procesorul LSI Venus Engine fac din DMC- FT4 o camera rapida, cu capacitate mare de procesare a semnalului necesara pentru inregistrarea video 1.920 x 1.080 full-HD in format AVCHD sau MP4. De asemenea, noul model este capabil sa fotografieze in rafala la viteza mare si sa autofocalizeze in sistem Sonic Speed AF pentru ca utilizatorul sa nu rateze scenele aflate in derulare rapida.

DMC-FT4 poate fi operata si manual, utilizatorul putand configura dupa propriul plac expunerea si deschiderea. Un numar de moduri speciale cum ar fi Time Lapse Shot, Miniature Effect, Panorama Shot adauga si mai multa distractie la experienta foto. De asemenea, imaginile inregistrate pot fi imbunatatite ulterior cu ajutorul noii functii Auto Retouch.

Modul iA (Intelligent Auto) permite utilizatorilor sa lase camera sa configureze automat functiile cele mai importante pentru a obtine fotografii si clipuri video reusite si fara efort. Odata activat modul iA, toate acest functii sunt pornite automat, astfel incat nu mai este necesara reconfigurarea la schimbarea conditiilor de mediu. Utilizatorii pot impartasi cu familia sau prietenii toate fotografiile au filmele realizate, datorita LUMIX Image Uploader. Continutul poate fi incarcat pe Facebook sau YouTube cu ajutorul oricarui PC aflat in apropiere.

Chiar si cei mai pretentiosi utilizatori pot gasi in Panasonic LUMIX, DMC-FT4, un companion de incredere pentru aventurile extreme (scufundari, snorkeling, surfing, catarari, ski, snowboarding etc).

1. Rezistenta, design ranforsat si o serie de functii care sa completeze experientele outdoor extreme

DMC-FT4 este o camera rezistenta la apa pana la adancimi de 12m, dar si la praf, conform standardelor “IPX8” si “IP6X”. Datorita dublarii cu cauciuc, a utilizarii de sticla ranforsata la interiorul camerei, DMC-FT4 are o carcasa foarte rezistenta la scufundarea in apa, la praf si nisip. Cu o arie de deschidere foarte mica, DMC-FT4 este cu atat mai rezistenta si impermeabila incat nu se deterioreaza nici la presiune mare exercitata de apa la adancimi de pana la 12m.

DMC-FT4 este rezistenta la socuri, de asemenea, putand cadea de la o inaltime de 2m fara sa pateasca nimic. Rezistenta la socuri este atestata prin testarea standard “MIL-STD 810F Method516.5-Shock”. In afara faptului ca exteriorul camerei este ransforsat cu material rezistent la socuri, unitatea optica pliabila ajuta si ea la orevenirea oricaror deteriorari in caz de cadere sau lovire.

Obiectivul este protejat cu un amortizor suplimentar pentru a absorbi forta impactului. Toate componentele inclusiv unitatea optica au fost re-examinate pentru a observa daca modelul este rezistent la temperature scazute. Rezultatul a fost complet relevant: FT20 face fata si gerurilor de pana la -10 grade Celsius.

Integrarea functiei GPS permite utilizatorului unui model DMC-FT4 sa treaca pe imagine numele sarii sau regiunii unde se afla, a statului sau provinciei, a orasului, satului sau chiar a unui punct de interes. Informatiile geografice acopera 203 tari sau regiuni. Peste un milion de informatii despre 82 de tari si regiuni pot fi de asemenea accesate. Fotografiile si filmele pe care sunt inscrise informatii GPS sunt automat sortate intr-un folder de pe camera pentru a fi gasite mai usor.

Imaginile cu informatii GPS pot fi incarcate pe harti de pe Internet si astfel pot fi impartasite cu familia si pritenii, dar in acelasi timp pot fi prelucrate cu aplicatia inclusa PHOTOfunSTUDIO 8.1 Premium Edition. Ceasul intern al camerei este ajustat automat la fusul orar al localitatii unde camera se afla.

Mai mult, seria FT include camerele special create pentru utilizarea in timpul unor activitati extreme si ofera acces la date speciale cum ar fi cele generate de compas, altimetru si barometru, precum si informatii pentru orientare, foarte necesare utilizatorilor care iubesc aventura in aer liber.

Barometrul functioneaza si ca indicator pentru adancimea apei. Informatiile despre altitudine sunt si mai corecte utilizand datele GPS oferite de DMC-FT4. Avand acces la astfel de date, utilizatorul poate prevedea conditiile meteo si poate sti cat de sus sau de jos se afla. Desinul ranforsat, functiile GPS si echipamentele avansate de masurare completeaza aventura.

Utilizatorii unui asemenea model nu ar trebui sa uite camera acasa cand merg la pescuit, la scufundari, snorkeling, surfing sau la catarari pe munte, ski sau snowboarding. DMC-FT4 este un companion perfect pentru orice anotimp.

2. Obiectiv ultrasuperangular de 28 mm LEICA DC, senzor Hi-Speed CCD cu rezolutie de 12,1-megapixeli si procesor High Performance Venus Engine

DMC-FT4 incorporeaza un obiectiv LEICA DC VARIO-ELMAR 28mm ultrasuperangular cu zoom optic 4,6x (echivalent la o camera pe film de 35mm: 28-128mm). Unitatea optica pliabila asigura o rezistenta si mai mare la impact. Compus din 10 elemente si o unitate prisma, organizate in 8 grupuri, incluzand un sistem optic ED si 5 lentile asferice cu 6 suprafete asferice, obiectivul respecta standardele foarte riguroase ale Leica si contribuie la obtinerea unor imagini foarte clare chiar si la margini. Datorita noii tehnologii Intelligent Resolution, functia Intelligent Zoom poate creste nivelul de zoom al modelului DMC-FT4 pana la un echivalent de 9,3x.

Senzorul CCD de 12,1-megapixeli cu o structura de iesire a semnalului pe 2 canale majoreaza viteza de transfer a datelor necesara efectuarii unor operatiuni precum inregistrarea video 1920×1080 full-HD. Calitatea imaginii este peste orice model cu design ranforsat.

Procesorul de imagine Venus Engine dispune de o capacitate foarte mare de procesare a informatiilor, si are incorporata tehnologia Intelligent Noise Reduction. Performantele senzorului CCD si ale prcesorului Venus Engine permit inregistrarea de filme 1,920 x 1,080 full-HD si de imagini consecutive la rezolutie mar,e la o rata de 3.7 fps cu 12,1-megapixeli fsi maximum 10 fps la 3-megapixeli.

In acelasi timp, procesorul multi-task este capabil de un timp de raspuns foarte bun. Functia Sonic Speed AF si timpul de raspuns foarte scurt la Venus Engine permit captarea chiar si a celor mai rapide scene.

3. Inregistrare video 1.920 x 1.080 Full-HD in formate AVCHD / MP4
In pofida aspectului sau compact, DMC-FT4 este capabila sa inregistreze video full-HD 1.920 x 1.080 60i (NTSC) / 50i (PAL) in format AVCHD (MPEG-4 / H.264). Formatul AVCHD este compatibil cu echipamente audio-video precum HDTV sau playere Blu-ray Disc. Un buton separat pozitionat in partea de sus a camerei permite utilizatorilor sa treaca imediat de la foto la inregistrare video. Alternativ, utilizatorul poate alege sa inregistreze in format MP4 la 30p(NTSC) / 25p(PAL), format compatibil cu orice PC.

Pentru a contracara si mai bine efectul de tremur al mainii, DMC-FT4 vine echipata cu Active Mode pentru stabilizarea imaginii in timpul inregistrarilor video. In afara stabilizatorului POWER O.I.S., Active Mode incurajeaza filmarea dinamica, la deschidere mare, din mers, fara deteriorarea imaginii. Zoom-ul optic 4,6x este disponibil si in modul video. Popularul mod iA (Intelligent Auto) este, de asemenea, disponibil la inregistrare video. Clipurile video sunt insotite de sunet de foarte buna calitate generat cu Dolby® Digital Creator.

4. Functii pentru o experienta foto mai distractiva
DMC-FT4 vine cu 3 moduri de fotografiere – Time Lapse Shot, Miniature Effect si Panorama Shot. Cu Time Lapse Shot, odata pornit timpul, sunt stabilite intervalul dintre fotografii si numarul acestora iar camera realizeaza singura toate aceste imagini. Utillizatorul poate lasa camera sa supravegheze un anumit loc sau anumite subiecte cum ar fi florile aflate in deschidere, norii sau animalele din natura.

Miniature Effect permite obtinerea de cadre asemanatoare cu niste diorame, iar filmele realizate cu acest mod sunt mai comice la privit, caci la redare viteza este de 10 ori mai mare decat la inregistrare. Panorama Shot permite realizarea de imagini panoramice pe verticala sau orizontala prin suprapunerea de imagini consecutive.

5. Alte caracteristici:
– Intelligent LCD cu AR Coating si diagonala 2,7-inch
– Manual Control
– 3D Photo Mode
– LUMIX Image Uploader
– Optional, o husa marina (DMW-MCFT3) pentru folosirea in siguranta a camerei pana la 40m.