Gadgeturi

Kinect 2 un senzor mai avansat pentru noile console Xbox

kinect

Conform unor speculatii Microsoft va prezenta anul viitor in cadrul expoxitiei CES din Vegas ori la E3 doua modele diferite de Xbox impreuna cu noul senzor numit Kinect 2.

Primul model se presupune a fi o versiune mai ieftina ce va acÅĢiona ca un portal de jocuri Kinect. Cel de al doilea model va fi dotat cu o unitate optica, hard disk si va avea compatibilitate cu modelele mai vechi de Xbox.

Verisunea actuala de Kinect recunoaste destul de bine comenzile vocale si miscarea corpului, dar camera a fost limitata la o rezolutie de 320 x 240 datorita interfetei USB.

Recent Microsoft a lansat Kinect Avatar care aduce imbunatatiri camerei permitand senzorului sa urmareasca miscarile gurii si ale sprancenelor. Noul senzor Kinect 2 va folosi fie tehnologia USB 3.0 (rata de transfer de 400 MB/s) ori tehnologia Intel Thunderbolt (rata de transfer de 700MB/s) iar camera va avea un un mod de apropiere al obiectelor pana la 50 cm departare si va fi capabil sa umareasca miscarile buzelor, ale degetelor si va monitoriza tonul vocii, venind cu rezolutie HD.

Asteptam cu nerabdare in 2012 sa vedem cand vor prezenta cei de la Microsoft noile console.