Gadgeturi,  Video

Samsung va lansa telefoane cu ecran flexibil din 2012

flexible samsung

La cateva zile dupa ce Nokia a prezentat prototipul Kinetic la Nokia World, Samsung a declarat ca planuieste sa lanseze telefoane mobile cu ecrane flexibile incepand cu anul viitor, iar tabletele si alte dispozitive portabile cu ecran flexibil la scurt timp dupa.

In 2011, tendinta a fost de a avea telefone mobile cu ecran de 4 inch si rezolutie mare. Imaginneaza-ti un ecran de 4.5-inch AMOLED, cu quad-core si Android Ice Cream Sandwich cum va arata. Anul viitor, se pare ca tendinta va continua pe aceasta cale, dar cu ecrane OLED flexibile. Tehnologia OLED a fost disponibila de mai multi ani, dar pana de curand tehnologia nu a fost suficient de fiabila pentru a fi utilizata in dispozitive electronice de consum.

flexible-samsung-2

Cea mai mare limitare a unui telefon in ziua de azi este dimensiunea ecranului. Poti avea telefon cu ecran mic care intra in buzunar ori poti opta pentru o tableta cu ecran mare. Dar nu le poti avea pe amandoua intr-unul? Visul suprem pentru aceste ecrane flexibile este faptul ca acestea ar putea fi rulate. Gandeste-te la un telefon de dimensiunea unei tablete care ar putea sa incapa in buzunar!

Samsung Electronics a declarat vineri ca in 2012 noile lor telefoane mobile vor avea erane flexibile: “Vrem sa integram acest ecran flexibil candva in 2012, speram in prima parte a anului”, a declarat purtatorul de cuvant Robert Yi. “

Samsung nu este prima companie care este interesata sa produca gadgeturi cu componente flexibile, Sony a prezentat un display flexibil, in 2009, la Salonul Consumer Electronics. Dar Samsung ar putea fi primul producator important care va lansa display-urile flexibile si isi va consolida o noua pozitie dominanta in domeniu. Potrivit unui raport IDG, Samsung a declarat ca planuieste sa urmeze reteta de success a lui Galaxy S II , un smartphone care a depasit 10 milioane de vanzari de la lansarea sa in urma cu cinci luni.

flexible-samsung-3

Pentru a crea telefoane cu ecran flexibil Samsung a achizitionat inca din ianuarie 2011 compania Liquivista care utilizeaza tehnologia electrowetting, capabila sa faca ecranele luminoase, flexibile, transparente si cu consum minim. Din punctul meu de vedere as fi vrut sa vad mai degraba un ecran pliabil decat unul flexibil. Pe de alta parte, ecranele flexibile odata ce vor fi integrate in telefoane si tablete vor fi rezistente la socuri.

Cu toate acestea, Samsung nu a spus prea multe detalii despre calitatea ecarnului in comparatie cu ecranele AMOLED ale telefoanelor high-end.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qsIjfy8g2Pk[/youtube]