Stiri

Noul standard Ultra high-definition TV sau UHDTV

uhdtv

Noul standard UHDTV este aproape de a deveni realitate. Expertii de la Grupul de studiu ITU au anuntat ca au ajuns la un acord in cea ce priveste caracteristicile tehnice pentru noul standard UHDTV.

Chiar daca nici macar nu au aparut pe piata televizoare cu tehnologia UHDTV, televiziunile(in special cele din Japonia) lucreaza de ceva timp la aceasta tehnologie care reprezinta urmatorul pas in rezolutia si calitatea imagini.

Recent grupul japonez de emisie NHK care a avut un rol important in dezvoltarea tehnologiei HDTV, impreuna cu Sharp au dezvoltat un televizor cu rezolutie 7680 x 4320 pixeli. Cu alte cuvinte are o rezolutie de 16 ori mai mare decat actualul standard HDTV.

In septembrie 2011, a fost semnat un acord intre Londra si Amsterdam pentru a transmite Jocurile Olimpice din 2012 in format UHDTV. Un rol important in dezvoltarea televizoarelor 3D fara ochelari este cresterea numarului de pixelei necesari pentru vizualizarea din diferite unghiuri, acest lucru va fi posibil odata cu implementarea tehnologiei UHDTV.