Noutati

PANASONIC PREZINTA TABLETA TOUGHPAD FZ-A1

panasonic a1

Panasonic Computer Products Europe, liderul european pe piata de computere rezistente, a prezentat astazi tableta Toughpad FZ-A1, primul model din seria Toughpada tabletelor profesionale care ruleaza pe Android.

Cu o diagonala de 10 inchi, Toughpad FZ-A1 este ideala pentru cei care lucreaza in conditii speciale precum aviatia, constructiile sau siguranta publica. Seria va fi sustinuta de un ecosistem care include o serie larga de accesorii profesionale, precum cele destinate montarii pe vehicule sau toc ergonomic pentru hands-free. Panasonic si partenerii sai pot oferi si servicii profesionale cum ar fi management de proiect, imagistica si asamblare.

In a doua jumatate a anului 2012, Panasonic va imbogati seria Toughpad cu un nou model de tableta de 7 inch.

„Consumatorii se bucura, de ceva vreme, de existenta tabletelor fara a le putea insa utiliza in spatiile destinate muncii din cauza limitarilor fundamentale legate de design. Acum, utilizatorii din mediul business si din industrie pot beneficia de usurinta utilizarii si portabilitatea unei tablete. Toughpad preia din experienta computerelor puternice Toughbook, experienta pe care am dezvoltat-o incepand cu anul 1996 si pe care am canalizat-o catre design-ul tabletei pentru spatiul de lucru.”, a explicat Hiroaki Sakamoto, Managing Director, Panasonic Computer Products Europe.

 

Cu ce vine nou Toughpad?

Noua familie Toughpad este realizata astfel incat sa aiba aceleasi standarde de durabilitate precum seriile de laptopuri Panasonic Toughbook. Modelul Toughpad FZ-A1 are un rating de MIL-STD-810G pentru caderi de la distante de 120cm precum si protectie inclusa impotriva prafului si apei. De asemenea, Toughpad FZ-A1 rezista si la temperaturi extreme. Toate acestea permit utilizarea tabletei in aproape orice situatie.

Toughpad FZ-A1 are, pe langa procesorul obisnuit, si un procesor dedicat securitatii, puternic si sigur. CPU-ul de securitate permite criptarea datelor si programelor, VPN imbunatatit, management pentru autentificare si boot-are securizata. Nivelul sporit de securitate inseamna ca  securitatea sistemului Toughpad va fi conform FIPS 140-2  nivelul 2.

Toughpad FZ-A1 este dotat cu Bluetooth® v2.1 + EDR, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, GPS si, optional, conexiune 3G, oferind o viteza de download de pana la 21Mb/s.

Noua tableta are o luminozitate ridicata, 10.1” XGA, multi-touch si ecran anti-reflexie. Muncitorii  din domenii precum aprovizionare, logistica, utilitati sau domeniul militar pot citi cu usurinta documentele sau datele de care au nevoie si pot folosi device-ul chiar si in lumina puternica a soarelui.

Toughpad FZ-A1 include un digitizer activ care inregistreaza presiunea, directia si viteza, impreuna cu semnatura, astfel incat semnarea unui document va avea o valoare legala mai ridicata.

Modelul are o autonomie de lucru de 10 ore, iar bateria poate fi inlocuita. (Panasonic recomanda ca bateria sa fie inlocuita de echipa de suport IT)

Deoarece Toughpad este realizata de liderul mondial de computere mobile rezistente, beneficiaza de un avans in ceea ce priveste accesoriile de lucru de la partenerii nostri, care include:

  • Suport ergonomic si genti pentru utilizarea de zi cu zi.
  • Sistem puternic de incarcare.
  • Incarcatoare cu mai multe iesiri, mai multe tablete Toughpad pot fi incarcate simultan.
  • Solutii pentru montarea pe vehicule.
  • Suport pentru birou.

Servicii

Panasonic ofera clientilor Toughpad o arie vaste de servicii profesionale, inclusiv management de proiect, imagistica si asamblare.

 

Panasonic Toughpad FZ-A1: Functii si specificatii

 

  Toughpad FZ-A1
Sistem de operare Android™ 3.2
Procesor Marvell® 1.2GHz dual core
Memorie 16GB
Memorie optionala Micro SD optional 32GB
RAM 1GB SDRAM
Ecran 500 nit, 10.1” XGA (4:3), multi-touch capacitiv cu strat anti reflexiv si senzor pentru lumina ambientala incorporat
Durata de viata 10 ore (Baterie inlocuibila de catre departamentul IT)
Greutate 970 grame (2.13lbs)
Rezistenta la cadere 120cm
Ingress Protection IP65
Temperatura de operare –10 °C la 50 °C (operational)
Intrari micro USB, micro SD, micro HDMI
Camera 5MP (pe spate), 2MP (in fata)
Conectivitate 3G, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v2.1 + EDR, Satellite GPS
Securitate Securitate la nivel hardware, FIPS 140-2 Level 2 (familia SoC), slot de securitate Kensington
Dimensiuni 266.3mm x 17.0mm x 212.0mm,

 

Toughpad FZ-A1 va fi disponibil din primavara anului 2012, la un pret estimativ de €850 + TVA pentru modelul standard si €999 + TVA pentru modelul 3G.

Toughpad vine cu o garantie de 3 ani.

Despre Panasonic Toughpad

Tabletele Panasonic Toughpad sunt construite pentru a functiona in acele domenii unde alte tablete au probleme. Sunt realizate pentru a oferi angajatilor de pe teren acces la date in cloud si aplicatii in spatii unde pana acum nu era posibil. In 2010, Panasonic a avut o cota de piata de 65.3%, pe piata europeana de notebook-uri rezistente si solide (potrivit cercetarii VDC).