Noutati

Panasonic lanseaza un nou model de camera cu obiective interschimbabile, LUMIX DMC-GX1

IGX1k GX1s

Panasonic anunta lansarea unei noi camere cu obiective interschimbabile din seria LUMIX G Micro System – DMC-GX1, model care exceleaza la calitatea imaginilor realizate si surprinde prin performante. Camera LUMIX G Micro System este capabila sa obtina imagini de o calitate foarte ridicata, cu detalii apropiate de realitate, la o rezolutie excelenta si cu o reproducere fidela a culorilor.

Datorita senzorului Live MOS cu rezolutia de 16 megapixeli si a procesorului Venus Engine, imaginile preluate in conditii de luminozitate scazuta, la un nivel ISO care ajunge chiar la 12800, sunt surprinzator de clare. Sistemul de autofocalizare a adus imbunatatiri vitezei de operare, noua camera din gama LUMIX G Micro System fiind capabila sa realizeze fotografii in cascada la un interval de numai 0,09 secunde cu Light Speed AF.* Fotografierea in rafala ajunge la o rata de 4,2 fps la rezolutia maxima de 16-megapixeli, sau la 20 fps la o rezolutie de 4 megapixeli.

DMC-GX1 poate inregistra video full-HD la 1920 x 1080 cu sunet stereo, in format AVCHD, superior atat prin eficacitatea compresiei informatiilor, cat si prin compatibilitatea cu o multitudine de echipamente AV pentru vizionarea filmelor inregistrate. Sistemul Advanced AF include functiile full-time AF si tracking AF si poate fi utilizat in modul video astfel incat fiecare utilizator sa poate obtine cele mai bune clipuri, cat mai usor.

Parte din noua linie premium de camere LUMIX G Micro System, noua GX1 se remarca si printr-un design deosebit. Montantul din partea superioara a camerei permite atasarea foarte facila a vizorului optional Live View Finder (DMW-LVF2), echivalent cu 1.440.000-dot si unghi de vizibilitate de 100%. Camera este compatibila cu standardul UHS-I pentru carduri de memorie SDXC/SDHC.

Disponibila in culorile argintiu si negru, DMC-GX1 ofera nu doar un confort deosebit in utilizare, dar si performante uluitoare si o serie de functii care o fac un partener foto-video de nelipsit in orice imprejurare.

* Timpul pentru focalizarea subiectului este masurat cu LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S (H-PS14042) pentru schimbarea pozitiei obiectivului de la “infinit” la “2m”, pe teleobiectiv. Metoda de masurare Panasonic.
** echivalenta cu o camera pe film de 35mm

Imagini de inalta calitate pentru o camera-sistem cu obiectiv interschimbabil
LUMIX G Micro System realizeaza fotografii de o calitate foarte ridicata, cu detalii apropiate de realitate si cu o reproducere fidela a culorilor. Sistemul optic performant si precizia in autofocalizare conduc la obtinerea unor imagini la rezolutie inalta, cu o balanta optima intre rezolutie si reducerea zgomotului, astfel incat fotografiile obtinute par foarte reale. Precizia foarte ridicata in autoexpunere si balanta de alb alaturi de masurarea in fiecare moment a intensitatii luminii fac ca reproducerea culorilor sa fie foarte fidela imaginilor din realitate.

Senzorul Live MOS de 16.0-megapixeli joaca un rol foarte important in obtinerea unor imagini prelucrate de o calitate foarte buna. Avand un circuit dedicat care citeste semnalele cu minimum de zgomot, nivelul acestuia este redus semnificativ, cu mai mult de 66%. De remarcat ca modelul DMC-GX1 poate fotografia la o sensibilitate maxima de pana la ISO de 12800. In timpul realizarii de fotografii la un asemenea nivel de senzitivitate valoarea S/N este imbunatatita cu aproximativ 200% comparativ cu un sensor conventional de 12.1-megapixeli. Performanta senzorului este imbunatatita cu 6db la ISO 3200 si maximum 9db la ISO 6400, avand ca rezultat obtinerea de imagini superbe, fara zgomot.

In afara vitezei de procesare date de cele 3 CPU, procesorul de imagine Venus Engine contribuie semnificativ la performantele noului model GX1 si la obtinerea unor imagini cat mai clare, datorita adoptarii tehnologiei de reducere a zgomotului. Separarea zgomotului cromatic de zgomotul de luminanta si aplicarea unui nivel optim de reducere a fiecaruia dintre ele, permite utilizatorului sa surprinda imagini clare, frumoase, chiar si atunci cand realizeaza fotografiile in conditii de luminozitate scazuta, la un nivel ISO ridicat. Camera are astfel capacitatea de a elimina efectul de mixare a culorilor la marginile diferitelor elemente ale imaginii.

Mai mult, camera reduce zgomotul de tip spot care poate fi observat deseori in partile mai intunecate ale fotografiilor realizate in conditii de luminozitate scazuta dar si efectul de difuzare a culorilor in zonele puternic luminate, generat de aberatiile cromatice. Detaliile sunt pastrate prin sintetizarea optima a informatiilor procesate, rezultand astfel imagini de o claritate uluitoare chiar si atunci cand au fost realizate in conditii de lumina scazuta.

LUMIX G Micro System ofera un total de 14 sisteme optice interschimbabile, inclusiv noul sistem Power Zoom X – alaturi de obiectivul cu zoom standard, teleobiectivul, obiectivul cu o singura lungime focala, obiectivul cu deschidere mare, obiectivul fish-eye si macro – care ofera camerei o versatilitate deosebita, astfel incat poate fi utilizata in orice ocazie, pentru orice situatie.

Sistemul avansat de autofocalizare
Toate camerele LUMIX G Micro System folosesc Contrast AF ca sistem de focalizare. In sistemul Contrast AF, focalizarea este controlata de catre senzorul de imagine astfel incat nu se inregistreaza nicio marja de eroare mecanica. Compartiv cu Phase difference AF, Contrast AF ajuta la obtinerea unor imagini de o acuratete mai buna in special atunci cand fotografiile sunt realizate in conditii de lumina puternica cu o valoare F mica. (spre exemplu, acuratetea sistemului Contrast AF este de aprox. 90% in timp ce a sistemului Phase difference AF este de aprox. 60% la F1.4.)

DMC-GX1 beneficiaza de un sistem de autofocalizare Light Speed AF* in numai 0.09 secunde, viteza obtinuta prin reducerea timpului de detectare pentru focalizare prin sincronizarea lentilelor si a senzorului la o rata de 120 fps. Nu doar acuratetea, dar si viteza GX1 sunt mult mai bune decat la camerele DSRL varf de gama, noua camera Panasonic beneficiind de sistemul avansat Contrast AF.

Noul mod de focalizare AFF (AF Flexible) mentine pozitia cand declansatorul este apasat pana la jumatate si chiar daca subiectul se misca, focus-ul se reconfigureaza automat pana cand se obtin cele mai bune rezultate. Touch AF face incredibil de facila focalizarea subiectului, fotograful putand specula chiar si cele mai rapide oportunitati. In afara sistemului Contrast AF, DMC-GX1 poate focaliza Full-area ceea ce face posibila fixarea focus-ului in orice punct din campul visual. Compunerea cadrului este la libera inspiratie a fotografului care dispune de functii foarte intuitive in acest scop, ce pot fi operate direct de pe ecranul tactil.

Sistemul de controlare tactila a DMC-GX1 permite utilizatorilor sa realizeze instantaneu focus-ul pe subiect si chiar sa realizeze fotografia prin simpla atingere a ecranului LCD de 460,000-dot cu unghi larg. Odata fixat subiectul, camera il urmareste cu ajutorul functiei AF tracking chiar si atunci cand acesta se misca. Cu o simpla atingere a ecranului, utilizatorul poate selecta partea si dimensiunea ariei de autofocalizare cu 1-area AF.

Functia 1-area AF in cadrul modului Face Detection permite chiar fixarea focus-ului pe ochi atunci cand se doreste surprinderea unor chipuri umane in fotografii clare si luminoase. Multi-area AF cu 23 de zone de autofocalizare permite fixarea unui grup de puncte de focalizare potrivit compozitiei. Mai mult, functia Pinpoint AF este incorporata si ea in noul model DMC-GX1, permitand configurarea si mai precisa a focus-ului. Astfel se poate realiza focalizarea pe irisul ochiului.

In modul MF assist, utilizatorul poate largi si mai mult aria de focalizare, avand optiuni mai avansate de fixare a focus-ului si de compunere a cadrului.
* Timpul pentru focalizarea unui subiect este masurat cu LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S (H-PS14042) pentru mutarea pozitiei lentilelor la “2m” de la “infinit”. Pozitia zoom-ului este fixata pe unghi larg. Metoda de masurare Panasonic.

Control manual facil cu ajutorul unei varietati mari de functii de asistare
In ciuda aspectului sau compact, operarea camerei DMC-GX1 este facila datorita designului optimizat si aranjarii foarte intuitive a butoanelor pentru controlarea diferitelor functii. Functiile la care utilizatorul doreste sa schimbe configuratiile pot fi fixate pe cele doua butoane externe si pe cele doua meniuri din tab-ul software, pentru un acces mai facil. Mai mult, un total de 4 configurari personalizate pot fi memorate de catre camera.

Acum DMC-GX1 vine echipata cu Level Gauge care permite camerei sa detecteze intern campul de vedere orizontal/vertical astfel incat fotografiile portret sa fie afisare pe verticala, indiferent cu ce obiectiv sunt realizate. Nou incorporat in modelul DMC-GX1 este functia One Push AE care ajusteaza expunerea printr-o singura apasare pe butonul Fn (Function) atunci cand imaginea este supra sau sub expusa. Functia este de ajutor mai ales cand se realizeaza fotografii in spatii exterioare, cu deschidere larga sau in interior cu expunere mica.

Operarea zoom-ului poate fi controlata tactil cand la camera este atasat obiectivul Power Zoom. Viteza zoom-ului poate fi ajustata in 2 trepte.
Chiar daca DMC-GX1 este o camera compacta, Panasonic nu a facut compromisuri si a echipat-o cu un flash built-in (GN7.6, ISO160).

Design de exceptie in fiecare element al camerei
Ca parte a noii linii premium GX din seria LUMIX G Micro System, designul exterior a fost conceput fara compromisuri. Manerul de sustinere este ergonomic si faciliteaza operarea camerei. Materialele din care este fabricate carcasa ofera comfort iar rotita de fixare a modului de fotografiere este atent proiectata astfel incat sa fie usor de folosit. Butoanele de pe spatele camerei au fost si ele proiectate cu stil. DMC-GX1 vine echipata cu un montant pentru un flash extern sau pentru noul Live View Finder DMW-LVF2, accesoriu optional.

Inregistrare Full-HD la 1920 x 1080
LUMIX G Micro System este o camera care realizeaza nu doar fotografii de foarte inalta calitate dar si clipuri video uluitoare. Formatul AVCHD permite inregistrarea a de 2 ori mai mult material video HD fata de formatul Motion JPEG, pe aceeasi unitate de memorie. Un buton special, dedicate, amplasat in partea de sus a camerei permite utilizatorilor sa porneasca foarte repede filmarea chiar in timp ce fotografiaza.

DMC-GX1 poate inregistra video high-resolution full-HD la 1920 x 1080 si 60i (NTSC) / 50i (PAL) in format AVCHD (Sensor output de 30p [NTSC] / 25p [PAL])*. In afara modului mai practic full-time AF, Touch AF permite utilizatorilor sa focalizeze in mod aproape profesionist.

Functia Extra Tele Conversion extinde intervalul de zoom cu maximum 4.8x fara deteriorarea calitatii imaginii la rezolutii mai mici. Chiar si incepatorii in domeniul filmarilor video pot obtine clipuri excelente cu DMC-GX1 datorita modurilor iA and iA Plus disponibile si pe modul video. Stabilizatorul optic de imagine (O.I.S.) ajuta la prevenirea efectelor generate de tremurul mainii la utilizarea unui nivel de zoom mai puternic. AF Tracking fixeaxa subiectul si refocalizeaza automat, chiar daca acesta se misca.

Face Detection detecteaza automat un chip uman aflat in cadru si ajusteaza focalizarea, expunerea, contrastul astfel incat imaginea rezultata sa fie foarte frumoasa. Intelligent D-range Control ofera un aspect natural imaginilor prin optimizarea expunerii pentru fiecare parte a unei imagini, prevenind umbrele si zonele foarte luminate, ajutand totodata la mentinerea gradatiei si la obtinerea unor detalii foarte exacte.

Intelligent Scene Selector schimba automat modul alegand intre Portrait, Scenery, Close-up si Low Light, in functie de situatie pentru a optimiza diversi parametri in vederea obtinerii unor rezultate vizuale de foarte buna calitate.

Inregistrarile video se pot realiza la un sunet de calitate foarte buna cu ajutorul Dolby® Digital Stereo Creator. Functia Wind Cut blocheaza mare parte din zgomotul generat de vant. DMC-GX1 poate realiza o fotografie in timp ce inregistreaza video, doar prin apasarea unui buton. De asemenea, fotografiile pot fi decupate dintr-un video, iar inregistrarea poate fi divizata in doua parti cu ajutorul functiei video divide.

Inregistrarile video pot fi realizate in format MP4 ce pot fi redate direct pe PC sau alte echipamente poatabile fara conversie.
* Inregistrarile video Full HD (1920 x 1080) sunt generate de catre senzorul de imagine la 30p (NTSC) / 25p (PAL) si inregistrate la 60i (NTSC) / 50i (PAL). Inregistrarile HD (1280 x 720) sunt generate la 30p (NTSC) / 25p (PAL) si inregistrate la 60p (NTSC) / 50p (PAL).
• Imaginile in miscare pot fi inregistrate in mod continuu pana la 29 min 59 sec in Europa, in sistem PAL.
• Inregistrarea continua ce depaseste 4GB nu este posibila in format MP4. Timpul ramas pentru inregistrare continua este afisat pe ecran.
• Utiilizati un card SD Speed Class cu “Class 4” sau mai mare pentru inregistrarile video.
* SD Speed Class este standardul de viteza pentru inregistrarea de imagini in filmarea continua.

Performante surprinzatoare
DMC-GX1 exceleaza in privinta consumului redus de energie, iar bateria are astfel o autonomie cu 11% mai mare* decat DMC-G3 care este compatibila cu aceeasi baterie DMW-BLD10. DMC-GX1 este acum capabila sa inregistreze cadre consecutive la o viteza de 4,2 fps la rezolutia de 16.0-megapixeli cu declansare mecanica. Inregistrarea de mare viteza la o rata de 20fps cu declansator electronic poate fi selectata pentru a surprinde un subiect aflat in miscare rapida**.

Intelligent D-range Control ofera un aspect mai natural prin optimizarea expunerii pentru fiecare parte a imaginii, prevenind umbrele si zonele arse si ajutand astfel la obtinerea unor detalii si a unei gradatii de culoare foarte precisa. DMC-GX1 este echipat cu tehnologia Intelligent Resolution care ajuta la procesarea optima a semnalului generand imagini de o naturalete surprinzatoare, cu detalii si nuante foarte fine.

Camerele LUMIX G Micro System sunt echipate cu foarte eficientul sistem Dust Reduction. Astfel, daca praful sau alte materii din mediul inconjurator patrund in interiorul camerei in momentul in care utilizatorul schimba obiectivele, acestea s-ar putea atasa de senzorul de imagine si ar putea aparea ca niste pete pe fotografii. Dust Reduction System prezent la DMC-GX1 ajuta la eliminarea acestei posibilitati datorita amplasarii unui filtru de particule cu unde supersonice in fata senzorului Live MOS. Vibrand in plan vertical cu o frecventa de 50.000 de ori pe secunda, filtrul atrage particulele de praf intr-un mod foarte eficient.

DMC-GX1 este compatibil cu standardul UHS-I pentru carduri de memorie SDXC/SDHC.
*Bazat pe standardul CIPA.
** La filmari cu viteza de 20 fps, dimensiunea imaginii este fixata la S-size.

Functii de controlare a culorii si modul iA (Intelligent Auto) Plus
DMC-GX1 este o camera cu “inclinatii” artistice nu doar ca forma, design, dar si ca functionalitate. Noul model vine cu o serie de caracteristici ce permit utilizatorilor sa obtina imagini foarte clare, expresive si foarte apropiate de realitate. Creative Control ofera o varietate de moduri de culoare; Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic, Miniature Effect si noile Low Key si Toy Effect. Parametrii fiecarui astfel de mod sunt si ei ajustabili.

Photo Style este inca o optiune cu ajutorul careia utilizatorul isi poate exprima intentiile artistice avand la dispozitie modurile preconfigurate Standard, Vivid, Natural, Monochrome, Scenery, Portrait. Este posibila, de asemenea, personalizarea completa a functiilor pe modul manual din Custom mode. Aceste doua moduri — Creative Control and Photo Style — permite utilizatorilor de orice nivel in domeniul fotografiei sa se bucure de imagini impresionante realizate chiar de ei insisi.

DMC-GX1 are functii avansate care vor satisfice si pretentiile fotografilor profesionisti, dar este la fel de usor de utilizat si de catre incepatorii in domeniul camerelor cu obiective interschimbabile care au la dispozitie si modul iA (Intelligent Auto) Plus. In afara functiilor obisnuite incluse in modul iA – AF Tracking, Intelligent D-range Control, Intelligent Scene Selector, Face Recognition si Intelligent ISO Control – iA Plus permite utilizatorilor sa ajusteze aria de defocalizare din fundal, compensarea expunerii si balanta de alb.

Bucura-te de imaginile cu o calitate exceptionala rulandu-le pe televizoare HDTV prin VIERA Link Networking chiar si 3D
Fiind primul care a lansat pe piata obiectivele interschimbabile pentru inregistrarea de imagini 3D cu o camera sistem, Panasonic propune acum utilizatorilor sa experimenteze crearea de continut tridimensional cu DMC-GX1.

Atat fotografiile cat si filmele AVCHD inregistrate pe carduri de memorie SD sunt usor de vizionat pe televizoare Panasonic VIERA cu rezolutie dinamica HD. Pentru a rula continutul, utilizatorul nu trebuie decat sa insereze cardul in VIERA Image Viewer (SD Memory Card slot) cu care vin echipate televizoarele VIERA sau intr-un DIGA Blu-ray Disc Player. Alternativ, un cablu optional mini HDMI poate fi utilizat pentru a scoate de pe camera imaginile inregistrate si a le rula direct pe televizor prin VIERA Link.

Multe optiuni pentru utilizarea la maximum a capacitatilor camerei
Produsele Micro Four Thirds System alaturi de cele Four Thirds System ofera acum cumparatorilor un nivel de performanta foto-video foarte ridicat in cazul camerelor cu obiective inetrschimbabile. In afara obiectivelor LUMIX G, DMC-GX1 poate utiliza obiective inetrschimbabile compatibile cu standardul Four

Thirds System cu autorul unui adaptor pentru montant optional.
Montantul din partea de sus a camerei permite atasarea unui vizor Live View Finder (DMW-LVF2) de aprox. 1.4x (aprox. 0.7x la camerele pe film de 35 mm), echivalent 1.440.000-dot, cu camp vizual de 100%.

LUMIX DMC-GX1 ofera o varietate de accesorii – flash-uri externe, filtre PL, filtre ND, MC Protectors, telecomanda pentru declansare, Zoom Lever, Battery Pack, adaptor de curent continuu si de curent alternativ, capac de protectie a lentilei, genti.