Noutati

Panasonic lanseaza in Romania noua gama de televizoare 3D

Bucureşti, România (18 Aprilie, 2011) – Panasonic a prezentat vineri, în cadrul unui eveniment de brand, gama extinsă de televizoare 3D.

Compania a completat linia sa de televizoare 3D, ajungând la 14 modele, printre care sunt incluse noile serii NeoPlasma 3D, VT30, GT30, şi ST30, precum şi seriile de televizoare 3D LED LCD  DT35 şi DT30.

Noile modele de televizoare NeoPlasma 3D

Noile modele Panasonic NeoPlasma 3D redau imagini în mişcare extrem de clare datorită tehnologiei 600Hz sub-field drive Intelligent Frame Creation Pro, ratei de contrast excelente oferite de tehnologia Infinite Black Pro (seriile VT30, GT30, ST30) şi Infinite Black (seria G30), în combinaţie cu tehnologiile High Contrast Filter Pro (seria VT30) şi High Contrast Filter (seriile GT30, ST30, G30).

Anul 2011 este cel în care produsele 3D vor deveni mass market. Panasonic este un promotor al acestei tehnologii şi singurul producator care oferă o gamă completă de produse 3D, de aceea, credem că vom fi prima opţiune a cumpărătorului romȃn în materie de divertisment 3D pentru acasă. ” a declarat Ştefan Ichim, Country Manager Panasonic Romania.

Modelele prezentate sunt perfecte pentru redarea imaginilor 3D datorită tehnologiei 600Hz, timpului de răspuns ultra rapid (0,001ms) şi noilor celule cu fosfori, care reduc efectul de crosstalk (apariţia imaginilor dublate). Mai mult decât atât, tehnologia Active Shutter livrează cea mai bună calitate a imaginii existentă pe piaţă datorită rezoluţiei Full HD şi separării clare a imaginilor pentru fiecare ochi.

Seria cea mai aşteptată, VIERA VT30, vine în 4 variante de diagonale, care pornesc de la 42 inci şi ajung până la 65 inci. Toate cele patru modele din seria VT30 au un design nou, High Line Design, datorită căruia ecranul extrem de subţire pare o foaie din sticlă.

După ce a trecut de peste 30 de teste  riguroase, seria VT30 a primit certificări THX 2D şi 3D pentru ecranele sale, ceea ce înseamnă că filmele sunt redate la o calitate a imaginii excelentă, la fel de bună ca şi cea întâlnită în sălile de cinema.

În afara posibilităţii de redare 3D, seria VT30 oferă serviciul de Internet VIERA Connect; apeluri video prin Skype; conectivitate Wi-Fi (un adaptor prin USB wireless LAN este inclus pentru seria VT30 ); funcţia VIERA Image Viewer™  pentru a vedea fotografiile  2D şi 3D, precum şi înregistrările video 2D & 3D HD stocate pe un card de memorie SD. Televizoarele din seria VT30 vin la pachet cu două perechi de ochelari 3D.

Seria VIERA 3D GT30

Aceasta este disponibilă in trei variante de diagonale: 50, 46 şi 42 inci. Noile televizoare din seria GT30 se remarcă prin designul subţire şi distinctiv- Highline- sunt dotate cu tehnologia Infinite Black Pro Panel, au certificare THX pentru redare 2D şi 3D şi se pot conecta la anumite conţinuturi de Internet prin serviciul VIERA Connect. Mai mult, acestea sunt Wi-Fi ready (prin portul USB) şi au certificare DLNA, oferind posibilitatea efectuării de apeluri video prin Skype, precum şi posibilitatea redării fotografiilor şi înregistrărilor video datorită funcţiei VIERA Image Viewer™.

O altă serie de televizoare VIERA 3D Full HD este ST30, disponibilă cu diagonale de 42, 46 şi 50 inci. Acesteaau încorporate tehnologia Infinite Black Pro Panel si serviciul VIERA Connect, sunt Wi-Fi Ready (printr-un port USB), suportă apeluri video prin Skype şi redau fotografii şi filme prin funcţia VIERA Image Viewer™.

Televizoare LED LCD 3D cu tehnologia IPS Alpha Panel

Panasonic a prezentat, în premieră, şi televizoarele 3D LED LCD cu ecrane IPS Alpha din seriile DT30 şi DT35

Ambele modele vin cudesignul modern Pure Line, iar seria DT35 vine şi cu un piedestal mascat de ecranul televizorului.

Modelele TX-L37DT30 (cu diagonala de 37 inci), TX-L32DT30 (cu diagonala de 32 inci), TX-L37DT35 (cu diagonala de 37 inci)  şi TX-L32DT35 (cu diagonala de 35 inci) folosesc ecrane IPS Alpha LED pentru a oferi un unghi de vizionare larg, fără  a degrada calitateaimaginii. Noile televizoare livrează imagini în mişcare mult mai clare, inclusiv pe cele 3D, datorită scanării de 400Hz oferite de tehnologia Intelligent Frame Creation Pro. Alte caracteristici sunt: serviciul VIERA Connect, conectivitatea Wi-Fi ready, funcţia VIERA Image Viewer™ şi certificare DLNA.

Alte modele noi cu tehnologii inovatoare

Alte modele de televizoare Panasonic LED LCD prezentate sunt cele din seriile D35, E30 şi E3.

Gama completă de televizoare Panasonic dovedeşte că există modele Viera care îmbină perfect performanţa şi uşurinţa în utilizare, astfel încât să poată satisface nevoile oricărui consumator.

VIERA CONNECT

Noul serviciu VIERA Connect permite utilizatorilor să se bucure de transmisii sportive, activităţi de fitness şi îngrijire a sănătăţii, jocuri interactive şi alte tipuri de conţinut prin simpla manevrare a telecomenzii. VIERA Connect este, de asemenea, primul serviciu de tip in-the-cloud care permite accesarea unor servicii interactive de pe un echipament electronic asociat, cât şi posibilitatea de a cumpăra alte echipamente direct de pe televizor, prin funcţia dedicată achiziţiilor online.

În afara numărului mai mare de aplicaţii disponibile, capacitatea de a extinde funcţiile hardware ale televizorului prin conectarea la acesta a unor echipamente de fitness sau îngrijire a sănătăţii, controllere de jocuri video, dar şi disponibilitatea unui serviciu de cumpărături online ce permite achiziţionarea de alte echipamente folosite în aceste activităţi, este o premieră pentru industria produselor electronice.

Noul serviciu de cumpărături online va deveni tot mai adaptat nevoilor utilizatorilor, pe măsura dezvoltării de noi aplicaţii şi creşterii ofertei de echipamente de pe VIERA Connect Market.

Sistemul VIERA Connect funcţionează cu o interfaţă grafică 3D de înaltă calitate pe 32-bit4 (GUI) ce permite operarea rapidă şi intuitivă a acestui serviciu.

Principalele servicii disponibile prin VIERA Connect

(1)       Transmisii Live de întreceri sportive

Transmisii live de evenimente sportive. Vizionate pe un ecran mare, acest serviciu va oferi utilizatorilor o experienţă foarte apropiată de cea de pe stadion.

Fitness şi îngrijirea sănătăţii (pentru prima dată în lume1)

Prin conectarea de aparate de fitness (biciclete etc.) sau pedometre la televizor, utilizatorul poate privi emisiunile sau filmele preferate putând accesa totodată, extrem de uşor, direct pe ecran, informaţiile referitoare la exerciţiile fizice pe care le efectuează (cum ar fi caloriile consumate sau numărul de paşi realizaţi). Dacă în combinaţie este adăugat un cântar sau un aparat de măsurare a grăsimii corporale, utilizatorul poate să înregistreze, să verifice şi să estimeze progresul pe care îl face zilnic în activităţile sale de întreţinere fizică şi le poate vizualiza direct pe televizor.

Jocuri (pentru prima dată în lume1)

Utilizând un controller special, utilizatorul se poate bucura de jocuri foarte realiste, cum ar fi cursele auto sau alte jocuri de acţiune, fără a fi nevoie de o consolă video, serviciu care până acum nu a mai fost niciodată disponibil prin serviciile Internet TV.

VIERA Connect Market (cumpărarea de echipament direct de pe televizor, pentru prima dată în lume1)

Achiziţionarea de aplicaţii, produse pentru fitness şi îngrijirea sănătăţii, controllere de jocuri şi alte echipamente ce pot fi folosite cu serviciile menţionate anterior se va putea efectua prin simpla manevrare a telecomenzii, direct de pe televizor.

Lista serviciilor oferite prin VIERA Connect la CES 2011:

 

VIDEO Amazon Video On DemandTM 

CinemaNow

Break.com

Dailymotion

Ustream

HuluTM Plus

Netflix

YouTubeTM

 

SANATATE & FITNESS A&D 

BodyMedia FIT Armband BW

ICON Fitness iFit.com

Tanita

Withings WiScale

MUZICA

Napster

Pandora

 

JOCURI Accedo Funspot 

Aim at Entertainment

Gameloft

Oberon I-playTV

 

STIRI & INFORMATII AccuWeather  

Associated Press

Bloomberg News

Dow Jones

eBayTM

 

SPORT FOX Sports 

MLB.TV

MLS Matchday Live

NBA Game Time

NHL Game Center

RETELE SOCIALE Facebook 

Picasa™ Web Albums

SkypeTM

Twitter

 

Note:

1)            primul serviciu interactiv din lume conectat la un echipament dedicat şi servicii Internet ce permit cumpărarea online, direct prin intermediul televizorului, de produse complementare. La data de 6 ianuarie 2011, conform unui studiu Panasonic.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumită pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider internaţional în dezvoltarea şi fabricarea de produse electronice pentru o gamă variată de clienţi, afaceri şi cerinţe industriale. Compania ocupă locul al treilea în indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piaţa locală este Panasonic Marketing Europe – Surcursala Bucureşti, România.

Mai multe informaţii despre Panasonic puteţi găsi la:

www.panasonic.net şi    www.panasonic.ro